عمل آوری مغز خشکبار بومی سازی شد
یک شرکت دانش بنیان شکستن پوست سخت محصولات خشکبار را با ماشین آلات بومی ممکن کرده است.
به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی و فناوری، حسین سبزی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در رابطه با ماشین سازی خشکبار با اعلان اینکه خط عمل آوری مغز خشکبار از قبیل پسته، بادام، فندق و مواردی از این دست محصول تولیدی این شرکت است، اظهار داشت: امروزه صنعت پسته کشور در این بخش تماماً خودکفا بوده و بعنوان سرآمد تولید مغز پسته در جهان مشهور است.
وی اضافه کرد: خط عمل آوری مغز پسته کار مجموعه ای از ماشین آلات با عملکرد خطی و پیوسته را شامل می شود که پسته دهن بسته ورودی را شکسته و مغز سالم و درجه بندی شده را تحویل می دهد.
به گفته سبزی، فضای خالی بین پوست و مغز و همین طور حساسیت به ضربه بسیار بالای پسته و گران بودن مغز پسته، مجموعه ای از عواملی است که صنعت پسته را در دنیا بسیار حساس کرده و وجود کوچک ترین خطا، ضرر مالی و اعتباری جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
وی افزود: پسته پس از چیده شدن و انجام مراحل پوست کنی در دو قسمت پسته دهن باز و پسته دهن بسته جداسازی می شود. پسته های دهن باز برای برشته کردن و مصارف آجیل و پسته های دهن بسته عمدتا برای مغز کردن استفاده می شوند.
مدیر شرکت افزود: مغز پسته دهن بسته به طورکلی عاری از عوامل بیماری بوده و خواهان زیادی در صنایع غذایی دارد. خط عمل آوری مغز پسته مختص شکستن پسته های دهن بسته و تولید مغز سالم طراحی شده است.
وی اشاره کرد: برمبنای آمار رسمی گمرک در چهار ماه منتهی به دی ماه ۱۴۰۰ میزان صادرات مغز در حدود شش هزار تن بوده است که برای تولید این مقدار مغز بصورت تقریبی ۱۴ هزار تن پسته دهن بسته باید شکسته و جداسازی شود که برابر با ۱۲ هزار ساعت کار مفید و اشتغال مستقیم با ماشین آلات است.
وی با اعلان اینکه این شرکت تمامی نیاز کشور به این ماشین آلات را تامین و خدمات در رابطه با آنرا ارائه می کند هیچ ارزی از کشور بصورت مستقیم از این بابت خارج نمی گردد اضافه کرد: همین طور این محصول تا حالا به ۳۰ کشور صادرات داشته است.
سبزی اشاره کرد: در صنعت بادام و فندق محصولات مشابه در چند کشور اروپایی و آمریکایی وجود دارد اما در قیمت تمام شده، خطوط تولید در ایران بسیار مقرون به صرفه تر از رقبای خارجی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب