رئیس سابق پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی:

محدودیت منابع مانع بهره برداری از آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله

محدودیت منابع مانع بهره برداری از آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله

به گزارش گردو دانلود رییس سابق پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله درباب آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله اظهار داشت:  دلیل زمان بر بودن راه اندازی این آزمایشگاه محدودیت منابع مالی است.



به گزارش گردو دانلود به نقل از مهر، دکتر محمدکاظم جعفری رییس سابق پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله امروز در حاشیه بازدید رییس سازمان مدیریت بحران کشور از آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایده راه اندازی این آزمایشگاه از زمان زمین لرزه منجیل و رودبار در سال ۶۹ شکل گرفت.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله و زلزله شناسی با اعلان اینکه پس از انجام مطالعات اولیه محل استقرار این آزمایشگاه مبادرت به خرید تجهیزات آن کردیم، اظهار داشت: در ابتدای دهه ۸۰ تجهیزات آزمایشگاه پیشرفته زلزله تامین و در نهایت اجرا و ساخت آن در سال ۹۰ و ۹۱ شروع شد.
وی با اعلان اینکه این پروژه از همان زمان تا حالا هنوز درحال ساخت است، اظهار داشت: دلیل زمان بر بودن راه اندازی این آزمایشگاه محدودیت منابع مالی بوده است و اگر این منابع به این پروژه تزریق می شد می توانستیم در مدت زمان کمتری آنرا به بهره برداری برسانیم. البته که برخی تجهیزات این آزمایشگاه خریداری شده و درحال نصب است.
جعفری عنوان کرد: لازم است راه اندازی سایر بخش های آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله به بهره برداری برسد تا به افتخاری در کشور و منطقه غرب آسیا تبدیل شود؛ چونکه این آزمایشگاه می تواند مرجع علمی در این عرصه در منطقه باشد.
رئیس سابق پژوهشگاه بین المللی مهندسی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار داشت: تا حالا صنعت ساختمان از آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله برای ساخت و ساز بهینه استقبال کرده است. با انجام این تست امکان مشاهده رفتار سازه در مقابل لرزه ها شناسایی می شود و برمبنای آن می توان هزینه های ساخت را کم کرد.
وی اضافه کرد: تا حالا دو تست با تجهیزات این آزمایشگاه انجام و مانع از خروج ارز از کشور شده است. لازم است خیلی از سازه های کشور، برای حصول اطمینان در مقابل زلزله از این آزمایشگاه بهره ببرند.
به گفته جعفری، برای آنکه فرهنگ سازی دراین زمینه صورت گیرد نیاز است تا در زمینه مقررات ملی ساختمان الزاماتی بر روی انجام تست در سازه های مهم اعمال شود.
عض هیئت علمی پژوهشگاه زلزله اظهار داشت: می بایست نظام حاکمیتی و حوزه نظام فنی و اجرائی کشور به تدریج الزاماتی را برای سازه های مهم تعریف کنند تا از چنین ظرفیت هایی در کشور به خوبی بهره برداری نمود.
به گزارش گردو دانلود به نقل از مهر، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله بمنظور ارتقای توان علمی کشور بعنوان قطب منطقه ای تحقیقات و فنّاوری، مبادرت به طراحی و ساخت آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله کرد. این آزمایشگاه شامل ۳ بخش سازه، خاک و ارتعاشات می شود تا تستهای مربوط به سازهای مختلف در آن صورت گیرد.
این آزمایشگاه امکان پاسخگویی به نیازهای کشور در حوزه های مختلف صنعت ساختمان و ابنیه فنی، صنایع دفاعی، نفت و پتروشیمی، آب و برق، نیروگاه هسته ای و حتی وسیع تر از آنرا در منطقه فراهم می آورد.
ساخت این آزمایشگاه از خرداد ۱۳۹۱ در زمینی به وسعت ۷۶۰۰ متر مربع در شمال شرقی تهران در منطقه سوهانک شروع شده است. زیربنای فاز اول این مجتمع آزمایشگاهی ۸۰۰۰ متر مربع پیش بینی شده است. فاز دوم پروژه مذکور بیش از ۱۲۰۰۰ مترمربع است که شامل بناهای اداری، پژوهشی و پشتیبانی خواهد بود. فاز اول این آزمایشگاه از سه بخش عمده کف قوی و دیوار عکس العمل، میز لرزان و دستگاه سانتریفیوژ تشکیل شده است.


منبع:

1401/02/09
12:37:27
5.0 / 5
681
تگهای خبر: پروژه , طراحی , عكس , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳