توسط محققان دانشگاه امیركبیر؛

آنالیز آب شرب با حسگر ساخت ایران ممکن شد

آنالیز آب شرب با حسگر ساخت ایران ممکن شد

به گزارش گردو دانلود، محققان کشور موفق شدند حسگر تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک جهت آنالیز آب شرب را طراحی نمایند.



به گزارش گردو دانلود به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مجتبی زارع دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از همکاران اجرای طرح « حسگر تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک جهت آنالیز آب آشامیدنی» اظهار داشت: این طرح با هدف تست pH آب سدها در عمق های متفاوت بوده است.
وی با اشاره به اینکه برای انجام این تست احتیاج به واردات مولتی پارامتری است که این هزینه کشور را دوچندان می کند، اضافه کرد: ازاین رو مبادرت به اجرای این پروژه کردیم که نیازی به واردات نباشد و با دقت بیشتری pH آب سدها انجام گیرد.
زارع ضمن اشاره به فناوری بکار گرفته شده در این پروژه اظهار داشت: این طرح با استفاده از فناوری میکروالکترو مکانیک توانست با ایجاد دقتی بالاتر و زمان پاسخگویی پایین تر درمقابل نمونه خارجی آن و تحمل فشارهای بالا در هر نقطه از ارتفاع آب سدها اندازه گیری را به صورت ممتد انجام دهد.
این محقق تصریح کرد: همینطور به واسطه این طرح، دستگاه مولتی پارامتر بومی سازی می شود که با عنایت به نیاز صنایع کشاورزی و دامی به آب سدها و همینطور آب با pH خاص، این مورد کمک بزرگی به صنایع آب و فاضلای و صنایع وابسته به آب می شود.
وی تصریح کرد: به واسطه این پروژه میتوان در آزمایشگاه، با استفاده از یک قطره آب، با سرعت بالا و زمان بسیار کوتاه و دقت بالا میزان pH را اندازه گیری نمود.
وی با اشاره به اینکه شروع کار ما جهت تولید یک نمونه از این محصول با همکاری اداره آب و فاضلاب ایران صورت گرفت، اظهار داشت: تابحال دستگاه به صورت کامل آماده شده و در مرحله نهایی سازی جهت عرضه به اداره آب و فاضلاب ایران و موسسه تحقیقات آب است.
وی با اشاره به اینکه این طرح نسبت به بقیه سنسورها یا پروب های تشخیص pH شیشه ای که موجود است دارای سرعت تشخیص بالایی است، اظهار داشت: این سیستمی که طراحی کردیم کمتر از یک ثانیه با دقت جریان دریافتی ۰.۰۰۰۱، pH بالایی را از آب می تواند به دست بیاورد.
وی ضمن اشاره به خصوصیت های دستگاه اظهار داشت: قویتر از تمامی نمونه سنسورها یا پروب های شیشه ای، توانایی اندازه گیری با روش برخورد مستقیم با نمونه یا همان قرارگیری در نمونه و همینطور گذاشتن یک قطره نمونه بر روی حسگر را دارد.
به گفته این محقق، این حسگر در برخورد غیر منتظره با محیط های اسیدی خیلی شدید درحد اسید معده که در بر روی این حسگر تست شده است، گرفتار مشکل نشده و اندازه گیری را با دقت بالا انجام می دهد.
وی تصریح کرد: نکته ی بسیار مهم در این سنسورها کالیبراسیون آسان آنهاست که می تواند توسط خود اپراتور و با استفاده از محلول داده شده انجام بپذیرد. همینطور این سنسورها قابلیت اندازه گیری در فشار بالا مانند اندازه گیری در اعماق آب یک سد را داراست.
وی ضمن اشاره به مزیت رقابتی این حسگر اظهار داشت: نسبت به پروب های شیشه ای که در فشار بالا گرفتار ترک خوردن شیشه و نابود شدن حسگر می شود؛ برتری دارد.
وی اظهار داشت: اداره آبفا شهری و روستایی- لابراتوار های آنالیز آب آشامیدنی، لابراتوار های میکروبی و شیمیایی، گلخانه ها، صنعت، کشاورزی، استخرهای پرورش ماهی و صنعت شیلات و ماهی های زینتی، شرکتهای تولید کننده مواد شوینده و مواد غذایی مبتنی بر آب مانند نوشابه و...، شرکتهای وارد کننده و فروش دستگاههای pH سنج می توانند از این دستگاه بهره ببرند.



منبع:

1401/07/25
22:43:14
5.0 / 5
619
تگهای خبر: پروژه , تولید , دانشگاه , سنسور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴