در یك شركت دانش بنیان؛
ربات شیارزن چاههای عمیق برای مقابله با خشکسالی ساخته شد
به گزارش گردو دانلود، محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت ربات شیارزن چاههای عمیق برای آبدهی بیشتر شدند.
ابوالفضل حسنی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این شرکت دانش بنیان ۱۰ سال است که در پارک فناوری پردیس مستقر است و در حوزه طراحی ساخت انواع ربات بازرسی و عملیاتی چاه ها فعالیت می کند.
وی با اشاره به اینکه ما توانستیم دوربینهای ویدئومتری برای چاه های عمیق در حوزه اب و فاضلاب را طراحی نماییم، اظهار داشت: این مبادرت به نوعی آندوسکوپی صنعتی به حساب می آید و جهت بررسی عیوب چاههای عمیق بکار می رود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تصریح کرد: اما در ادامه بر مبنای نیاز پیمانکاران حوزه آب و فاضلاب در صدد برآمدیم تا ربات هایی تحت عنوان شیارزن های چاه های عمیق طراحی کنیم؛ این شیارزن ها در چاه هایی که به مرور گرفتار رسوب می شوند مورد استفاده قرار می گیرند.
وی افزود: در واقع برای تحت تأثیر قرار دادن چاه برای آبدهی بیشتر از این ربات شیارزن استفاده می شود چونکه با شیارهایی که به چاه وارد می نماید می تواند آب را از جداره چاه به بیرون از دیواره منتقل می کند و همین سبب افزایش آب چاه می شود.
حسنی با تکیه بر این که در کشور ما که خشک هستیم عملا بیشتر چالش آبی داریم و استفاده از چنین روش هایی می تواند کاربردی باشد، اظهار داشت: چاه های کشور ما نسبت به سایر چاه های دنیا عمیق ترند و قاعدتا مشکلات بیشتری هم دارند؛ چنین شرایطی سبب شده که به فکر ساخت این دستگاهی باشیم.
وی با اشاره به اینکه هنوز نمونه خارجی این ربات شیارزن چاههای عمیق ساخته نشده اظهار داشت: اما روشهایی برای افزایش آب چاه وجود دارد که تا عمق در نهایت ۲۰۰-۲۵۰ متر می توانند این اقدام را انجام دهند اما این شیارزن تا ۵۰۰ متر میتواند به عمق چاه وارد شود و محدودیتی ندارد.
به گفته حسنی، این ربات به روشی هیدرولیکی شیارها را در چاه بوجود می آورد بنابراین می تواند تا عمق بالاتری پیش رود.
مدیر این شرکت تصریح کرد: این یک تجهیز رباتیک است که هم اکنون در اختیار پیمانکاران حوزه آب و فاضلاب قرار گرفته اما امکان بهره مندی از آن در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و... هم وجود دارد.
وی تصریح کرد: در ابتدا برنامه ما در این شرکت تأمین نیاز کشور از این دستگاه صنعتی است که پیشبینی شده هر استان به ۳-۵ ربات شیارزن نیاز دارد و سپس برنامه داریم به کشورهای اطراف که با مشکل آب درگیر هستند صادر نماییم.
وی افزود: این ربات می تواند به طول ۸ تا ۱۰ سانتیمتر و عرض ۲ تا ۵ میلیمتر در چاه ایجاد شیار کند؛ این دستگاه مجهز به نگهدارنده خود تنظیم متناسب با قطر چاه بوده و قابل تجهیز به دوربین است. این ربات بدون ایجاد تنش در جداره، قابل تجهیز وینچ به قرقره سیم بکسل است.
منبع: gerdoodl.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب