نوعی باکتری جایگزین کود شیمیایی می شود

نوعی باکتری جایگزین کود شیمیایی می شود

گردو دانلود: پژوهشگران یک باکتری با پوشش مقاوم در مقابل دمای بالا و رطوبت ابداع نموده اند که می توان آنرا بجای کودهای شیمیایی مضر برای محیط زیست استفاده نمود.


به گزارش خبر گزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، تولید و استفاده از کودهای شیمیایی به انتشار مقدار زیادی گازهای گلخانه ای مانند نیتروز اکسید منجر می شود. همین طور تولید آنها نیز بسیار انرژی بر است برای اینکه از فرایندی استفاده می شود که نیازمند به دما و فشار بالا است. کشاورزان برای اجتناب از این نتایج منفی بیشتر اوقات از کودهای زیستی استفاده می نمایند که حاوی میکروارگانیسم های مفید مانند باکتری های تثبت کننده نیتروژن است تا قابلیت باروری خاک را ارتقا دهند و از سلامت گیاه پشتیبانی کنند. هرچند این روش ها حافظ محیط زیست هستند اما از گیاه در مقابل آفت ها دفاع نمی کنند. حالا پژوهشگران دانشگاه ام آی تی روشی برای ارتقای باکتری یافته اند تا گیاهان را در مقابل گونه های مهاجم محافظت کنند تا بدین سان بتوانند کودهای شیمیایی را در مزارع جایگزین کنند. باکتری علاوه بر آنکه مواد مورد نیاز را در اختیار گیاهان قرار می دهد، به احیای خاک و صیانت از حشرات کمک می نماید. اما از آنجائیکه میکروارگانیسم ها نسبت به گرما و رطوبت حساس هستند، تولیدکنندگان قبلا نمی توانستند آنها را در مقیاس بزرگ و مورد نیاز کشاورزان تولید کنند. مهندسان شیمی ام آی تی یک پوشش فلزی آلی ابداع نموده اند که سلول های باکتری را از لطمه های محیطی حفظ می نماید و همزمان جلوی رشد یا فعالیت آنها را نمی گیرد. این پروسه سبب می شود باکتری های مذکور برای صیانت از آفت های گیاهی ایده آل باشند و همزمان به حفظ محیط زیست کمک کنند. آریل فورست مولف ارشد پژوهش در این زمینه می گوید: این باکتری ها می توانند تا دمای ۱۳۲ درجه فارنهایت را تحمل کنند. این بدان معناست که لازم نیست آنها را در دمای سرد ذخیره کرد. فلزاتی که در پوشش باکتری به کار رفته اند همچون آهن، منگنز، آلومینیوم و روی و همین طور ترکیبات الی به کاررفته در آن از طرف سازمان غذا و دارو آمریکا ایمن اعلام شده اند. ترکیبی به نام پلی فنول ماده ای است که بطور طبیعی در گیاهان وجود دارد و به سبب وجود خاصیت های آنتی اکسیدانی می تواند از لطمه سلولی پیشگیری کند. فورست در این زمینه می افزاید: ما از این ترکیبات گرید خوراکی طبیعی استفاده می نماییم که برای مزایایشان شهرت دارند و نوعی زره برای صیانت از میکروب ها می سازند. پژوهشگران ۱۲ نوع پوشش مختلف را آزمایش کردند و متوجه شدند تمام آنها تا دمای ۵۰ درجه سانتیگراد(۱۲۲ درجه فارنهایت) و رطوبت تا سطح ۴۸ درصد از باکتری محافظت می کنند. آنها همین طور اشاره کردند این پوشش نرخ جوانه زدن دانه ها را تا ۱۵۰ درصد بهبود می دهد. دانه های به کار رفته در این پژوهش شامل ذرت، تربچه و شوید بودند.


منبع:

1402/08/30
08:58:59
5.0 / 5
375
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳