دبیر ستاد توسعه زیست فناوری:

به یک تصویر کوچک از پزشکی شخصی شده در سیستم سلامت بسنده کرده ایم

به یک تصویر کوچک از پزشکی شخصی شده در سیستم سلامت بسنده کرده ایم

به گزارش گردو دانلود، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اعلان اینکه ما به یک تصویر کوچک از «پزشکی شخصی شده» در سیستم سلامت بسنده کرده ایم و تصویر کلان حوزه سلامت را نمی بینیم، اشاره کرد: راهکارهای خلاقانه بیرون از حوزه ای است که ما در آن متمرکز شده ایم.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا، محمد حسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در سمپوزیوم «استپ پزشکی آینده» با موضوع چالش های پیرامون توسعه خدمات تکنولوژی های جدید که در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار گردید، ضمن بیان این مطلب گفت: در نظام سلامت، یک فرد را از سه منظر بررسی می نماییم، نخست، توصیف کامل وضعیت فرد و آن جنس خصوصیاتی است که فرد را ویژه و خاص می کند، دوم، اهداف بدین معنا که مشخصا بدنبال چه چیزی هستیم و نهایتاً ارائه نسخه و پیشنهادهاست.
وی افزود: در سال ۲۰۰۰ که بتازگی بحث «پزشکی شخصی شده» مطرح شده بود، اولین چیزی که به ذهن می رسید، ارائه یک درمان بهینه برای یک ژنوم خاص بود؛ بدین معنا که دارو و دز مناسب برای آن فرد ارائه شود. اگر این سه بعد را کلان تر ببینیم آنجا که می خواهیم فرد را توصیف نماییم باید به ژنوم، اپی ژنوم، میکروبیوم، اکسپوزوم، سبک زندگی، توصیف پاتولوژی و.... افراد دقت نماییم. در بخش دوم، اموری همچون پیش بینی، پیشگیری و شکوفایی به مفهوم کشف استعدادها را هم لحاظ نماییم و نهایتاً در بخش ارائه نسخه توجه ما فقط به دارو نباشد و تغذیه، ورزش، بحث های روانی، مشارکت، پزشکی مشارکتی، پیش بینی و پیگیری را در نظر داشته باشیم.
متالهی با اعلان اینکه ما به یک تصویر کوچک از «پزشکی شخصی شده» در سیستم سلامت بسنده کرده ایم و تصویر کلان حوزه سلامت را نمی بینیم، اشاره کرد: راهکارهای خلاقانه بیرون از حوزه ای است که ما در آن متمرکز شده ایم. مسائل ما در سیستم سلامت حل نمی شود و پیش نمی رود مگر این که بخش های دیگر را هم به بررسی بگذاریم.
حاجی فتحعلی دیگر سخنران این جلسه با اعلان اینکه همه کوشش های ما در سیستم سلامت در نهایت باید منجر به درمان گردد، اظهار داشت: درمان سه پایه اساسی دارد؛ تشخیص، ایمونوتراپی و سلول درمانی.
بگفته او، تولید سلول، نیازمند فناوری است و کار هر کسی نیست. علم آینده، علم سلول است و چون نمی توانیم آنرا وارد نماییم باید در آن خودکفا شویم.
ابراهیمی در بحث خود بر نقش معاونت علمی در فراهم کردن بسترها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در تربیت نیروی انسانی و سازمان غذا و دارو در تسهیل روند کار را مثبت ارزیابی کرد و مساله و چالش حوزه پزشکی بازساختی و سلول بنیادی را نبود حلقه وصل میان این سه بخش دانست و اشاره کرد: بخشنامه های دست و پاگیر موجب می شود تا شرکت های دانش بنیان زمان خودرا پیش بردن تحقیقاتشان از دست بدهند و مادامی به نتیجه برسند که عملا موضوع مورد پژوهششان دیگر مساله روز نباشد.
قلن بر، مدیرعامل شرکت دانش بنیان سل تک فرامد، بحث خودرا با طرح این گزاره که در عرصه پزشکی بازساختی و سلول بنیادی بازار نداریم، آغاز کرد و اظهار داشت: علت این که در عرصه سلول های بنیادی همچون بیوتکنولوژی موفق عمل نکرده ایم هم در همین نکته نهفته است که در عرصه زیست فناوری بواسطه واردات، صاحب بازار شدیم چونکه اساسا واردات، بازار می سازد اما این امکان را (واردات) در عرصه سلول های بنیادی نداریم و وقتی بازار جدید است باید آنرا بسازیم.
محمد خادمی، ریاست پژوهشکده مطالعات فناوری، آخرین سخنران این جلسه، اظهار داشت: در هر اکوسیستم فناوری یک سری کنشگر شامل شرکت ها، افراد و سیستم رگولاتوری ایفای نقش می کنند و هرجا که اینها با هم هماهنگ عمل کرده اند، به دستاورد رسیده اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیکاری تحصیل کردگان این حوزه (سلول درمانی) اشاره نمود و اظهار داشت: برخلاف تصور دیگر سخنرانان این جلسه اتفاقا نیروی انسانی آن چنان که باید در عرصه سلامت کارآمد نبوده و توانایی برطرف نمودن نیاز صنعت را بطور کامل ندارند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، احسان عارفیان، دبیر ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول های ب نیادی، محمدحسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، عباس حاجی فتحعلی، عضو هیت علمی دانشکده علوم پزشکی، بهداشتی و درمانی دانشگاه شهید بهشتی، مرضیه ابراهیمی، عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان و مدیر عامل شرکت دانش بنیان کیان ایمن سلول و زهرا قلن بر، مدیر شرکت دانش بنیان سل تک فارمد و محمد خادمی ریاست پژوهشکده مطالعات فناوری سخنرانان این جلسه بودند.



1403/02/31
12:23:15
5.0 / 5
510
تگهای خبر: ارتباطات , تكنولوژی , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴