دستاورد محققان ایرانی؛
تولید کامپوزیت های جدید با قابلیت حذف بقایای سموم کشاورزی از پساب
به گزارش گردو دانلود، یک محقق شیمی آلی در تحقیقات پسادکتری خود با ادغام هوشمندانه نقاط کوانتومی در قالب های فلز-آلی موفق به ساخت کامپوزیت های جدید برای تخریب آفت کش ها در پساب شد.
به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، هما ترغان، دانش آموخته دکتری تخصصی شیمی آلی دانشگاه رازی کرمانشاه که با راهنمایی علیرضا علی آبادی و حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به اجرای این طرح شده، اظهار داشت: همزمان با رشد جهانی جمعیت و تشدید فعالیتهای کشاورزی و صنعتی نگرانی های زیست محیطی روبه افزایش است. ظرف یک دهه گذشته آلودگی محیط زیست ناشی از زباله های خطرناک به یک مشکل جدی و چالش جهانی تبدیل گشته است. پساب کارخانه ها، صنایع، لابراتوار ها و فاضلاب های خانگی حاوی ترکیبات آلی مختلف مانند سموم دفع آفات، علف کش هاو رنگ های آلی هستند.
وی اضافه کرد: این آلاینده ها به علت سمیت و ماندگاری می توانند به صورت مستقیم بر سلامت اکوسیستم تاثیر بگذارند، علاوه بر این از راه آلودگی منابع آب شرب، تهدیدهای جدی برای انسان ایجاد می کنند؛ ازاین رو کوشش برای دستیابی به حذف مؤثر آلاینده های آلی پایدار از پساب ها برای کاهش مشکلات ناشی از آلودگی به این مواد شیمیایی سمی، بسیار اهمیت دارد.
این پژوهشگر در ادامه اظهار داشت: برای حذف آلاینده های آلی روش های مختلفی مانند اکسیداسیون شیمیایی، روش های بیولوژیکی، احتراق، لخته سازی و جذب روی کربن تابحال استفاده شده است این روش ها محدودیت هایی از قبیل هزینه بالا، ناکارآمدی و تولید آلاینده های ثانویه را دارند.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر، استفاده از فرآیندهای فوتوکاتالیزوری ناهمگن برای تصفیه آب به علت اثربخشی آن در تخریب و تبدیل مواد آلی خطرناک به مولکول هایی مثل آب، دی اکسید کربن، اسیدهای معدنی ساده و موادی با سمیت کمتر و همینطور امکان استفاده از طیف ماورای بنفش خورشیدی و طیف نور مرئی، در دمای اتاق بسیار مورد توجه گسترده قرار گرفته است. همچنین، سموم دفع آفات از راه رواناب گیاهان و خاک می توانند به آب های سطحی برسند.
این محقق در ادامه بیان نمود: مطالعات نشان می دهند که آلودگی آب توسط سموم دفع آفات بسیار گسترده است. در بین خیلی از راهکارهای بالقوه برای حذف آلاینده ها، استفاده از فوتوکاتالیزورها بعنوان یک پدیده نوظهور در حال گسترش است. همانطور که می دانید، نور خورشید فراوان، دردسترس، تمیز و بی خطر است.
وی در انتها تصریح کرد: هدف اصلی از این طرح، معرفی نانوکامپوزیت های جدید از چارچوب های فلز-آلی و نقاط کوانتومی و استفاده از آنها بعنوان فوتوکاتالیزور کارآمد و قابل بازیافت و استفاده مجدد برای حذف و تخریب آفت کش ها در پساب است. استفاده از این نانوکامپوزیت ها می تواند به تخریب و حذف آلاینده های آلی بیشتری همچون رنگ های آلی کمک نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب