معمای سازمان ملی هوش مصنوعی انحلال، ادغام یا تکذیب؟

معمای سازمان ملی هوش مصنوعی انحلال، ادغام یا تکذیب؟

گردو دانلود: در صورتیکه گفته می شود در دولت تصمیم گیری شده که سازمان ملی هوش مصنوعی در قالب یک ستاد در معاونت علمی به کار خود ادامه خواهد داد اما یک مقام مسئول در معاونت علمی این خبر را تکذیب نمود.



به گزارش گردو دانلود به نقل از مهر، سعید سرکار رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری، در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره ی موضوع ادغام یا انحلال سازمان ملی هوش مصنوعی اظهار داشت: انحلال سازمان ملی هوش مصنوعی که اخیراً در رسانه ها عنوان شد را تکذیب می کنم. سازمان هوش مصنوعی مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی است و تابحال بحثی در مورد انحلال آن صورت نگرفته است بلکه مذاکراتی مطرح است که هم افزایی بیشتری با معاونت اتفاق بیفتد. یعنی بگونه ای نباشد که یک سازمان مسیر خودش را بپیماید و بین بقیه فناوری ها که در معاونت علمی است، هیچ گونه همکاری و هم افزایی اتفاق نیفتد.
سرکار اضافه کرد: تمام ستادهای فناوری نوظهور مثل بایو، نانو، مواد پیشرفته، کوآنتوم تکنولوژی، فتولیک و همه این فناوری ها متولی اش معاونت علمی است. فعالیتهای گسترده ای انجام داده است، تجارت فوق العاده ارزشمندی در معاونت علمی وجود دارد و آن تجارت بطور قطع می تواند برای توسعه یک فناوری نوظهور مثل هوش مصنوعی به کار گرفته شود. بحث اینست که هم افزایی بیشتری رخ بدهد، چه در ارتباط با کاربرد هوش مصنوعی، چه در دیگر عرصه های فناوری. این فناوری نوظهور در تمام شئونات زندگی انسان می تواند وارد شود، طبیعتاً تمام عرصه های کاربردی مثل حوزه سلامت، مثل تنوعی در صنایع ما در حوزه انرژی، در حوزه مخصوصاً کوآنتوم تکنولوژی که اینها باید برای بازدهی فوق العاده بالاتر درهم آمیخته شوند. بحث اینست که یک سنخیت خوبی شکل بگیرد و در تمام دنیا این فناوری ها درهم پیچیدگی دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر دوستان یادشان باشد، در ارتباط با نانو و بایو و علوم شناختی و ict، مطرح بود که این فناوری ها، فناوری های همگرا هستند. در صورت این همگرایی، اثر هوش مصنوعی در ارتباط با سایر فناوری ها بیشتر حس می شود و طبیعی است که باید یک همکاری و هم افزایی خوبی شکل بگیرد و علاوه بر این در سیاستگذاری، برنامه ریزی و کاربرد هوش مصنوعی سکان داری واحدی اتفاق بیفتد؛ ازاین رو یک چنین بحثی است که این ارتباطات تقویت شود و هم افزایی اتفاق بیفتد. نه این که یک مجموعه ای مسیر خودش را به شکل جدا برود و بدون توجه به آن ظرفیت ها و تجاربی که در کشور با پول مردم به دست آمده است، آنها رها شود.

مهلت تمام شد؛ اساسنامه سازمان هوش مصنوعی تصویب نشد

علیرضا قشقاوی، معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی همینطور درباره ی وضعیت اساسنامه این سازمان اظهار داشت: اساسنامه باید تا ۳۰ بهمن ماه تدوین و تصویب می شد که ریاست جمهور این وظیفه را به معاونت علمی تفویض کرده بودند. اما با وجود گذشت یکماه از پایان آن موعد هنوز اساسنامه به تصویب نرسیده است. البته من مایل هستم یک توضیحی درباره ی صحبت های جناب دکتر بدهم، تلاش هایی از سمت برخی از نهادها در این زمان اخیر انجام شد به جهت اینکه موجودیت سازمان زیر سوال برود یا بسمت انحلال یا بسمت ادغام این سازمان برویم که با این تکذیب توسط دکتر سرکار امیدواریم این بحث برای همیشه بسته شود.

اساسنامه به دولت تحویل داده شد

رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی در واکنش به صحبت های قشقاوی اظهار داشت: من تعجب می کنم، رییس سازمان هوش مصنوعی در تمام جلساتی که برای تدوین این سند گذاشته می شد، حضور داشتند و بند بند این سند در جلساتی در مجموعه معاون اول بررسی شده است با حضور تمام ذینفعان مثل وزارت علوم، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی و معاونت علمی، تمام ذینفعان، همه حضور داشتند، نظرات شأن را اعلام نمودند. آن سند غائی شده است و تمام ابعاد آن بررسی شده است و بطور قطع این ارجاع شده است به کمیسیون علمی فناوری دولت که آنجا بررسی نمایند و بحث شده بود که برود در هیات دولت مصوب شود.
وی در پاسخ به این سؤال که اساسنامه دقیقاً چه زمانی به تصویب خواهد رسید، بیان نمود: من در جایگاهی نیستم که تاریخ دقیقی در مورد تصویب اساسنامه ارائه بدهم اما این را می دانم که دغدغه رییس جمهور، معاون اول و معاون علمی رییس اینست که در حوزه هوش مصنوعی هر چه با اقتدار بیشتر و تدبیر بیشتر کار را جلو ببریم و شاهد هم افزایی مؤثر باشیم.

حیات نباتی سازمان ملی هوش مصنوعی

معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی ضمن تأکید بر این که سازمان ملی هوش مصنوعی هم اکنون یک حیات نباتی دارد، اظهار داشت: سازمان ملی هوش مصنوعی هم اکنون، یک ریال بودجه ندارد و جلوی منابعی هم که قرار بود از راه معاونت علمی اختصاص پیدا کند، گرفته شده است. هم اکنون پروژه های ما نیمه کاره مانده و مجبور شدیم با خیلی از افراد نخبه ای که جذب کرده بودیم، خداحافظی نماییم. معاونت های سازمان نیز هیچ کدام ساختار مشخصی ندارند. در سازمان هم اکنون من هستم و ۴ معاون.
رضا تقی پور رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس در پاسخ به این سؤال که در نسبت به سازمان ملی هوش مصنوعی کارکردهایش و نقش تسهیل گری و بحث هایی که اینروزها مطرح می شود مجلس چه ورودی داشته است و چه دیدگاهی اتخاذ نموده است؟ اظهار داشت: با آغاز به کار مجلس دوازدهم همکاران بنده در کمیسیون صنایع طرحی را آماده کردند، جلساتی در گذشته داشتیم و در کمیسیون غائی شده است و تأکید کردیم در این طرح که سازمان ملی هوش مصنوعی زیر نظر ریاست جمهور و در سطح سازمان های ملی که الان نمونه اش سازمان انرژی اتمی است فعال باشد و اگر بخواهیم آن حرکت جهشی که همه انتظار دارند برای رسیدن به رتبه اول منطقه و جزو ده تای اول دنیا رقم بخورد. این بطور قطع نیازمند اینست که فرمایشات آقای دکتر سرکار.
وی اضافه کرد: ما امروز برای سرعت گرفتن حتما نیازمند هم افزایی و هماهنگی در سطح ملی و فرابخشی هستیم، تاکید می نماییم که ان شا الله این سازمان که الان تشکیل شده است ولی همانطور که دکتر قشقاوی گفتند ضعیف است، باید بودجه ها را اختصاص بدهیم. خبرگزاری مهر چند روز گذشته به نقل از یکی از منابع باخبر زیست بوم فناوری کشور اعلام نمود که در دولت به این جمع بندی رسیده اند که سازمان ملی هوش مصنوعی منحل شود و فعالیتهای آن در چارچوب تنها یک ستاد ویژه هوش مصنوعی در معاونت علمی ادامه یابد. این منبع باخبر این را هم افزود که این تصمیم در دولت به این علت اتخاذ شده است که با عنایت به تقسیم وظایف ملی در حوزه هوش مصنوعی، دیگر هیچ مسئولیتی باقی نمانده که به عهده سازمان ملی هوش مصنوعی گذاشته شود. همچنین، نکته دیگری که مطرح شده اینست که این سازمان اساسنامه ای نداشته و تنها به واسطه دستور شهید رئیسی تأسیس شده است؛ به همین دلیل، تصمیم بر این شده که این سازمان به یک ستاد ویژه در معاونت علمی تقلیل یابد.


منبع:

1403/12/27
14:25:58
5.0 / 5
74
تگهای خبر: ارتباطات , پروژه , تكنولوژی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
لینک دوستان گردو دانلود