بدون خطای انسانی صورت می گیرد؛

رفع انسداد و ترمیم چاه های عمیق آب با ربات ایرانی

رفع انسداد و ترمیم چاه های عمیق آب با ربات ایرانی

پژوهشگران یك شركت دانش بنیان جك رباتیكی در امتداد رفع و ترمیم چاههای عمیق آب بجای استفاده از نیروی انسانی ساخته اند.



ابوالفضل حسنی مدیرعامل شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: در این شرکت موفق شدیم که جک رباتیکی را برای رفع انسداد و ترمیم چاه های عمیق آب تولید نماییم.
وی اضافه کرد: پایین رفتن سطح آب زیرزمینی در سال های گذشته و به دنبال آن نشست زمین، سبب می شود تا دیواره های چاه لطمه دیده و یا به سبب ریزش، گرفتار دفرمگی یا انسداد شود بنا بر این در امتداد حفظ چاه و پرهیز از تحمیل هزینه های گزاف ناشی از از دست رفتن آن، ترمیم چاه از اهمیت بالایی برخوردارست.
وی با تاکید بر اینکه در همین راستا موفق به طراحی جک چاه هیدرولیک شدیم، بیان کرد: این محصول با وزن حدود ۵۰۰ کیلوگرم با چهار فک باز شونده، قادر می باشد انواع و اشکال مختلف دفرمگی و انسداد دیواره چاه را با ضریب اطمینان بالا بر طرف کند.
به گفته مدیر شرکت دانش بنیان، این جک هیدرولیک با قرار گیری در محل دفرمگی، فشار هیدرولیکی حدود ۲۰۰ بار و نیروی ۵۰ تنی به دیواره چاه وارد و با به عقب راندن دیواره ها، دفرمگی یا انسداد دیواره چاه را ترمیم می کند؛ سپس بار دوم جک با حمل یک تکه ورق فلزی مواج به محل عملیات برگشته و باردیگر با ایجاد فشار هیدرولیکی، ورقه فلزی را به دیواره پرس می کند تا بدین ترتیب از ایجاد دفرمگی و ریزش مجدد در آن قسمت از چاه جلوگیری شود.
وی با اعلان اینکه شرکت های آب و فاضلاب کشور و پیمانکاران آب و فاضلاب و حفاران و پیمانکاران چاه آب می توانند از این دستگاه استفاده کنند، بیان کرد: این جک رباتیکی مجهز به وینچ اتوماتیک است که فشار جک به دیواره ها بوسیله کنترل پنل قابل تنظیم خواهد بود.
وی با اعلان اینکه پک هیدرولیک این جک در داخل بدنه آن تعبیه شده بدین سبب نیازی به انتقال شلنگ هیدرولیک به عمق چاه نخواهد بود، اظهار داشت: امکان گیر کردن این ربات در چاههای عمیق بسیار کم است و اگر بهر دلیلی در چاه گیر کند، تمام اجزای آن به آسانی جدا شده و به صورت تکه تکه از چاه خارج می شود.
حسنی با تاکید بر اینکه امکان نصب دوربین روی این ربات در امتداد بازرسی حین عملیات امکان پذیر است، بیان کرد: نمونه هایی از جک های رفع انسداد، در بعضی کشورهای خارجی ساخته شده ولی به سبب تحریم ها و نرخ ارز، واردات آن به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد؛ ضمن اینکه پشتیبانی ربات توسط سازنده خارجی به سبب تحریم ها امکان پذیر نیست.
وی اشاره کرد: ساخت این محصول در داخل، با هزینه حدود یک چهارم قیمت محصول خارجی بوده که باتوجه به تحریم ها ساخت آن در کشور به صرفه است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با تاکید براینکه ساخت صددرصدی این سیستم در این شرکت بوده، بیان کرد: موفق شدیم دانش فنی آنرا بدست آوریم.
حسنی اضافه کرد: به سبب محدودیت ها و عدم کاربرد آن به بازار جهانی فکر نمی نماییم ولی می توانیم نیاز کشور برای این مساله را برطرف نماییم. قراردادهایی نیز دراین زمینه منعقد شده است.
به گفته وی، تابحال چهار دستگاه ساخته شده در این شرکت مورد استفاده قرار گرفته که به زودی ۲۰_۳۰دستگاه مورد نیاز را به تولید می رسانیم. وی ادامه داد: این ابداع جدیدی است که در چاههای عمیق به کار گرفته می شوند.

1399/06/23
13:08:05
5.0 / 5
1139
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , رباتیك , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳