ارتباط كار بدنی سخت با بیماری زوال عقل
گردو دانلود: خراسان رضوی پژوهشگران دریافتند، كار بدنی سخت امكان دارد، خطر مبتلاشدن به زوال عقل را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
به نقل از ساینس دیلی، عضلات و مفاصل، تنها قسمت هایی از بدن نیستند که در اثر کار بدنی فرسوده می شوند بلکه مغز و قلب نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. بررسی جدید پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ نشان داده است که افراد با کار بدنی سخت، ۵۵ درصد بیشتر از افراد کم تحرک، در معرض خطر مبتلاشدن به زوال عقل هستند و این آمار برمبنای سبک زندگی و طول عمر تنظیم شده است.
دیدگاه کلی این است که باتوجه به بررسی اخیر دانشگاه کپنهاگ، سبک زندگی سالم می تواند خطر مبتلاشدن به زوال عقل را به نصف کم کند و فعالیت به طورمعمول خطر مبتلاشدن به زوال عقل را کمتر خواهدنمود.
نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد، مردان شاغل در مشاغل با کار بدنی سخت، در مقایسه با افرادی که کار آنان تحرک کمتری دارد، بیشتر در معرض مبتلاشدن به زوال عقل هستند.
کرستن نابه-نیلسن از دانشگاه کپنهاگ اظهار نمود: شکل فعالیت بدنی بسیار حیاتیست.
پیش از این بررسی، پژوهشگران تصور می کردند که کار سخت بدنی با خطر مبتلاشدن به زوال عقل هم راه است، اما این تحقیق برای نخستین بار نشان داد که این دو موضوع بطور متقاعدکننده ای باهم ارتباط دارند. برای مثال، رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای جلوگیری از زوال عقل و بیماری ها، از فعالیت بدنی بعنوان عامل مهم یاد می کند، اما بررسی ها نشان میدهد که این فعالیت باید از نوع خوب باشد که شامل کار بدنی سخت نمی شود؛ بنابراین، پژوهشگران از مقامات بهداشتی درخواست دارند تا سفارش های خود درباره فعالیت بدنی مشخص تر بیان کنند.
مقامات بهداشتی عنوان کردند: باید بین فعالیت بدنی در اوقات فراغت و فعالیت بدنی در محل کار تفاوت باشد، برای اینکه این دو شکل از فعالیت بدنی اثرات متضادی دارند. مواردی مانند سیگار کشیدن، فشارخون، اضافه وزن، مصرف الکل و کار سخت بدنی با افزایش ریسک مبتلاشدن به زوال عقل هم راه است.
پروفسور آندریاس هولترمن، محقق این بررسی اضافه کرد: امیدوار است که تحقیق دانشگاه کپنهاگ، بتواند به اهمیت پیش گیری از زوال عقل کمک نماید، برای اینکه تغییرات مغزی مدت ها پیش از خروج فرد از بازار کار شروع می شود.
هم اکنون، خیلی از محل های کار برای بهبود سلامت کارکنان خود گام برداشته اند. مسأله این است که افراد تحصیل کرده و خوش فکر از این ابتکارات استفاده می نمایند. افرادی که تحصیلات کمتری دارند، از بدن خود بیشتر بعنوان ابزار بهره برده و اغلب با اضافه وزن، درد و آمادگی جسمی ضعیف مواجهند.
کارگران، اگر قصد دارند تا ۷۰ سالگی در این حرفه باقی بمانند، فقط کافی نیست که برای مثال، از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنند بلکه باید با تقویت توانایی بدن بوسیله ورزش و تمرینات قدرتی، اقدامات پیشگیرانه انجام دهند.
این بررسی بر روی ۴۷۲۱ مرد دانمارکی در دهه ۱۹۷۰ باتوجه به داده های آنها در رابطه با نوع کار روزانه انجام شد. این بررسی شامل ۱۴ شرکت بزرگ مستقر در کپنهاگ است. سال ها این اطلاعات جمع آوری شد و شامل اطلاعات در رابطه با شرایط در مبتلاشدن زوال عقل بود.
کرستن نابه-نیلسن اظهار نمود: بررسی های گذشته نشان داده است که کار بدنی سخت، ممکنست بر گردش خون قلب و درنتیجه بر روی خون رسانی به مغز تاثیر منفی داشته باشد و منجر به مبتلاشدن به بیماری های قلبی و عروقی مانند فشارخون، لخته شدن خون در قلب، گرفتگی قلب و نارسایی قلبی شود.
پژوهشگران تلاش نموده تا کار بدنی سخت را به شکلی سازماندهی کنند که تاثیر ورزش را داشته باشد. بدین سبب آنان امیدوارند که شرکت ها مراحل کار خودرا تغییر دهند؛ بعنوان مثال اطمینان حاصل کنند که بلند کردن اجسام سنگین، بجای فرسودگی کارگران تاثیر مثبتی دارند.
منبع: gerdoodl.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب