درمان جدیدی كه می تواند به توقف آلزایمر كمك نماید

درمان جدیدی كه می تواند به توقف آلزایمر كمك نماید

به گزارش گردو دانلود پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده اند که شاید یک درمان جدید بتواند به توقف آلزایمر کمک نماید.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایر، پژوهشی که در "دانشگاه نیویورک"(NYU) انجام شده است، نشان داده است که یک روش درمانی جدید، سلول های دفاعی بدن را به بلعیدن پروتئین های صدمه دیده، پلاک های آمیلوئید بتا و تجمع پروتئین "تاو"(tau) که به از بین رفتن سلول های مغز و بروز آلزایمر منجر می شود، ترغیب می کند.
پژوهشها نشان داد که پلاک های مغز میمون های بزرگسال بعد از درمان با "CpG ODN"، تا ۵۹ درصد کمتر از میمون های درمان نشده بود. این پلاک های آمیلوئید بتا، قطعات پروتئین هستند که به یکدیگر می پیوندند و محل اتصال میان نورون ها را مسدود می کنند.
همچنین، سطح پروتئین تاو در مغز حیوانات تحت درمان کاهش پیدا کرد. این پروتئین می تواند بافت اطراف خویش را از بین ببرد و تغییرات در رابطه با بیماری در ساختار شیمیایی آن باعث می شود تا به سلول های دیگر هم برسد.
"آکاش پاتل"(Akash Patel)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: یافته های پژوهش ما نشان می دهند که این روش درمانی، راهبرد موثری برای دستکاری سیستم ایمنی بدن به منظور کاهش سرعت تخریب عصبی است.
به قول پژوهشگران، این درمان، مزایای شناختی هم به دنبال داشته است. هنگامی که به میمون های تحت درمان، مجموعه ای پازل عرضه شد، آنها توانستند پازل ها را بهتر از گروه درمان نشده درست کنند. میمون های تحت درمان، یادگیری سریع تری نسبت به میمون های درمان نشده داشتند.
به قول پژوهشگران، اقدامات درمانی گذشته برای هدف قرار دادن سیستم ایمنی بدن به نتیجه نرسیده است چونکه داروها سیستم ایمنی بدن را بیش از حد تحریک می کنند و التهابات خطرناکی به وجود می آورند که می تواند سلول های مغز را از بین ببرد.
"توماس ویسنیوسکی"(Thomas Wisniewski)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: درمان جدید ما از بروز مشکلات پژوهش های پیشین جلوگیری می کند چونکه این درمان به صورت چرخه ای عرضه می شود و امکان استراحت میان دوزها را برای سیستم ایمنی بدن فراهم می آورد.
بیماری آلزایمر، ششمین دلیل اصلی مرگ و میر در آمریکا به حساب می آید و هیچ درمان شناخته شده ای ندارد. ویسنیوسکی افزود: درمان هایی که برای کاهش یا کنترل نشانه ها عرضه شده اند، شکست خورده اند. مجموعه ای از شواهد نشان داده اند سیستم ایمنی که سلول ها و پروتئین های مدافع بدن در مقابل باکتری ها و ویروس های مهاجم را در بر دارد، بعنوان یکی از عوامل بروز آلزایمر عمل می کند. زیرمجموعه ای از سلول های ایمنی که در سیستم ایمنی ذاتی قرار دارند، بقایا و سموم موجود در بافت های بدن را به همراه میکروب های مهاجم می بلعند و از بین می برند. بررسی ها نشان داده اند که این نگهبانان سیستم ایمنی بدن با افزایش سن، تنبل می شوند و نمی توانند سموم عامل تخریب عصبی را پاک کنند.
به قول ویسنیوسکی، این اولین پژوهشی است که سیستم ایمنی ذاتی را با کمک یک درمان بالقوه، در میمون ها هدف قرار می دهد. CpG ODN، یک تنظیم کننده سیستم ایمنی بدن است که سرعت این نگهبانان ایمنی را زیاد می کند.
ویسنیوسکی افزود: ما اولین گروهی هستیم که از این روش تجویز دارو برای جلوگیری از التهاب بیش از حد، واکنش های ایمنی مانند تهوع و درد ناشی از قرار گرفتن سلول های ایمنی در قسمت های صدمه دیده یا عفونی استفاده می نماییم. باآنکه التهاب برای دفاع ایمنی و ترمیم، لازم است اما التهاب بیش از حد در خیلی از مکانیسم های بیماری نقش دارد.
این گروه پژوهشی، ۱۵ میمون ماده بین ۱۷ تا ۱۹ ساله را مورد بررسی قرار دادند. هشت میمون، یک مرتبه در ماه و به مدت دو سال، یک دوز دارو دریافت نمودند اما به بقیه میمون ها فقط محلول نمکی عرضه شد. دانشمندان، رفتار هر دو گروه را مورد بررسی قرار دادند و بافت مغز، نمونه خون، سطح پروتئین تاو و التهاب را در آنها مقایسه کردند.
به قول پژوهشگران، حدودا همه میمون ها با افزایش سن، به شکلی تخریب عصبی در مغز گرفتار شدند که مشابه آلزایمر در انسان است و آنها را به نمونه هایی ایده آل برای پژوهش تبدیل می کند.
"هنریتا شولتزوا"(Henrieta Scholtzova)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: شباهت افزایش سن در حیوانات مورد بررسی و انسان نشان داده است که شاید این روش درمانی در بیماران انسان هم موثر باشد.
وی ادامه داد: برنامه بعدی گروه ما این است که آزمایش درمان با CpG ODN را روی بیماران انسان که به اختلالات خفیف شناختی گرفتار هستند و یا در مراحل ابتدایی زوال عقل به سر می برند، آغاز نماییم. ما همینطور می خواهیم که این روش درمانی را در بیماری های عصبی مورد بررسی قرار دهیم.
این پژوهش، در مجله "Brain" به چاپ رسید.



1400/03/26
10:06:30
5.0 / 5
614
تگهای خبر: پروژه , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴