رصدخانه ناسا یک شراره خورشیدی را شکار کرد

رصدخانه ناسا یک شراره خورشیدی را شکار کرد

گردو دانلود: رصدخانه پویایی شناسی خورشیدی ناسا بتازگی تصویری باوضوح بسیار بالا از خورشید ثبت کرده است.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، رصدخانه پویایی شناسی خورشیدی درحال گردش ناسا یک شراره خورشیدی دیگر را از همان لکه بیش فعال خورشیدی که در اوایل این هفته موجب خاموشی رادیو و نمایش خیره کننده شفق قطبی روی زمین شد، ثبت نمود.
این فضاپیما که ستاره مادر زمین را از ارتفاع ۲۲ هزار مایلی (۳۶ هزار کیلومتری) بالای سطح سیاره رصد می کند، در روز پنجشنبه (۳۱ مارس) در ساعت ۲: ۳۵ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۳: ۰۵ به وقت تهران) موفق به ثبت تصویر این رویداد شد. پژوهشگران نوع این شراره خورشیدی را قدرت متوسط نوع ام دسته بندی کرده اند.
بگفته ناسا، رصدخانه پویایی شناسی خورشیدی از کل قرص خورشید در طیف وسیعی از طول موج ها هر ۱۰ ثانیه عکس می گیرد و تصاویری با وضوح ۱۰ برابر بیشتر از وضوح تصویر تلویزیون با وضوح بالا ارائه می کند. این تصویر رنگی بطور خاص شراره خورشیدی قسمت فرابنفش شدید این طیف را نشان میدهد.
شراره خورشیدی نوع ام یک شراره نسبتا قدرتمند است و سبب انتشار ناگهانی تابش الکترومغناطیسی از خورشید می شود که با سرعت نور حرکت می کند. اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) شراره پنجشنبه را بعنوان M۹.۶ دسته بندی کرد. این به آن معناست که این شراره خورشیدی فاصله بسیاری با تبدیل شدن به قوی ترین نوع شراره خورشیدی یعنی X-class نداشته است. اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده در اطلاعیه ای اعلام نمود که این شراره در هنگام برخورد با زمین موجب خاموشی متوسط رادیو شد.


شراره های خورشیدی می توانند ارتباطات رادیویی با فرکانس بالا را مختل کنند؛ برای اینکه اشعه ایکس و تشعشعات فرابنفش شدیدی که از آنها ساطع می شود، قسمت بالایی جو زمین یعنی یونوسفر را یونیزه می کند. یونوسفر از ۳۰ مایل (۴۸ کیلومتر) تا ۶۰۰ مایل (۹۶۵ کیلومتر) بالای سطح سیاره گسترش یافته و شامل بیرونی ترین لایه های جوی (اگزوسفر، ترموسفر و بخش هایی از مزوسفر) است.
این لکه خورشیدی پیچیده مغناطیسی که با نام ۲۹۷۵ شناخته می شود، موجب تولد تازه ترین شراره شد. در طول هفته گذشته حدود ۲۰ شراره خورشیدی همچون یک شراره کلاس X که در روز چهارشنبه (۳۰ مارس) از خورشید ساطع شد، فوران کرده است.
برخی از این شعله ها با خروج جرم از تاج خورشیدی (CMEs) همراه بوده اند. طبق گزارش اداره هواشناسی، خروج جرم از تاج خورشیدی دیگری که با شعله های کلاس X در چهارشنبه مرتبط می باشد، مقرر است شنبه (۲ آوریل) به زمین برخورد کند و احیانا به نورهای قطبی انرژی دیگری می بخشد.




منبع:

1401/01/13
19:47:09
5.0 / 5
598
تگهای خبر: ارتباطات , عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵