عکس تلسکوپ فضایی جیمز وب از عجیب ترین قمر زحل

عکس تلسکوپ فضایی جیمز وب از عجیب ترین قمر زحل

به گزارش گردو دانلود، عکسی که ˮتلسکوپ فضایی جیمز وبˮ از قمر زحل ثبت کرده است، تصویری از ابرهای متان را به نمایش می گذارد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، گویا این یک فصل ابری برای "تایتان" (Titan)، بزرگترین قمر زحل است. تایتان دنیای عجیبی است. اگر زمین از یخ آب تولید شده بود، رودخانه ها و دریاهای آن پر از متان مایع و سایر هیدروکربن ها بودند و جو غلیظ و مه آلودی پر از ابرهای متان داشت، تایتان می توانست کمی شبیه به زمین باشد. حالا، "تلسکوپ فضایی جیمز وب" (JWST)، تصویر دو مورد از این ابرها را طی رصدهای چهارم نوامبر خود ثبت کرده و دانشمندان را به وجد آورده است.
"هایدی همل" (Heidi Hammel)، دانشمند سیاره شناسی در "انجمن دانشگاه ها برای تحقیقات نجوم" (AURA) و سرپرست پروژه منظومه شمسی جیمز وب، در یک ایمیل نوشت: این عالی است. نگاهی اجمالی به مناطق روشن و تاریک سطح تایتان.
"کانر نیکسون" (Conor Nixon)، ستاره شناس "مرکز پرواز فضایی گادرد" (GSFC) ناسا، ترتیبی داد که جیمز وب در مجموع ۱۵ ساعت از اولین سال فعالیت خودرا جهت بررسی تایتان صرف کند. گروه نیکسون می خواستند بطور ویژه، جو تایتان را مطالعه کنند و به ترسیم نقشه توزیع مه و شناسایی گازهای جدید بپردازند.
دانشمندان از داده هایی که جیمز وب برای آنها ارسال کرد، هیجان زده شدند. "سباستین رودریگز" (Sebastien Rodriguez)، ستاره شناس "دانشگاه پاریس سیته" (Université Paris Cité) و از پژوهشگران این پروژه، در یک ایمیل نوشت: در نگاه نخست، بسادگی می توان اظهار داشت که این تصویر خارق العاده است. فکر می کنم که ما درحال دیدن یک ابر هستیم.
دانشمندان در حین بررسی داده ها، نه یک ابر، بلکه دو ابر را شناسایی نمودند که یکی از آنها به طرز جالبی بر فراز "کراکن ماری" (Kraken Mare)، بزرگترین دریای تایتان واقع شده است. دانشمندان تصمیم گرفتند تا راهی را برای بررسی دوباره آن ابرها بیابند و بفهمند که آنها چگونه به مرور زمان تغییر می کنند. این گروه پژوهشی به "رصدخانه کِک" (Keck Observatory) در هاوایی رسیدند.
در سمت چپ، عکس تلسکوپ فضایی جیمز وب از تایتان در چهارم نوامبر ۲۰۲۲ را می بینیم و در سمت راست، عکس رصدخانه کک از این قمر که دو روز بعد ثبت شده است.


منبع:

1401/09/12
09:58:52
5.0 / 5
608
تگهای خبر: پروژه , تولید , دانشگاه , عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴