بسترسازی برای تحول در نقش آفرینی زنان در اقتصاد دانش بنیان
گردو دانلود: دفتر امور بانوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در 1403 مجموعه ای از اقدامات سیاستی، اجرائی و توسعه ای را جهت افزایش مشارکت زنان در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور طراحی و پیاده کرد.
به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، خدیجه جدا، مشاور بانوان معاونت علمی با اشاره به اینکه اقدامات دفتر امور بانوان در قالب یک برنامه کلان و چندوجهی تعریف شده اند، اشاره کرد: رفع موانع ساختاری، توانمندسازی شبکه ای و تسهیل دسترسی زنان به زیرساخت های نوآوری از اهداف ما پارسال بود.
سیاست گذاری و تدوین برنامه های کلان
جدا یکی از مهم ترین خروجی های این دوره را برنامه ریزی برای اجرای پروژه های کلیدی در عرصه زنان و نوآوری دانست و اظهار داشت: این برنامه ها، در امتداد تقویت نقش آفرینی زنان فناور و کارآفرین در کشور طراحی شده اند و از سال آینده به مرحله اجرا خواهند رسید تا زیرساخت های حمایتی، شبکه های تعامل و مشوق های هدفمند برای زنان نوآور را توسعه دهند.
به گفته این مقام مسئول، «برگزاری نشست های تخصصی و شبکه سازی برای زنان فناور» از دیگر اقدامات این دفتر با هدف شناسایی چالش های ساختاری و ارائه راهکارهای سیاستی است و طی آن، سلسله نشست هایی با مدیرعامل های زن شرکت های دانش بنیان، خلاق و نوآور هم برگزار شده است.
وی افزود: این جلسه ها که با مشارکت بخش های دولتی و خصوصی طراحی شده اند و به تحلیل چالش های تامین مالی، توسعه بازار و تعاملات بین المللی برای زنان فناور پرداخته و پیشنهادهای سیاستی برای بهبود شرایط زیست بوم نوآوری زنان عرضه کرده اند.
توسعه تعاملات بین المللی و نقش آفرینی زنان فناور در مجامع جهانی
جدا ضمن اشاره به این که یکی از رویکرد های کلیدی در این دوره، افزایش حضور زنان فناور ایرانی در مجامع بین المللی بوده است، اشاره کرد: در این راستا، معیارهای شایستگی برای انتخاب نمایندگان زنان فناور در اجلاس بریکس تدوین شده و چهار بانوی برگزیده در این رویداد مورد حمایت قرار گرفته اند. همچنین، پاویون اختصاصی معاونت علمی در نمایشگاه های بین المللی با محوریت زنان ایرانی فناور برگزار شده است که بستری برای پیشرفت تعاملات بین المللی و جذب سرمایه گذاری های خارجی فراهم آورده است.
حمایت از صنایع خلاق و شرکت های دانش بنیان در استانهای کم برخوردار
به گفته او، دفتر امور بانوان معاونت علمی، در امتداد تمرکززدایی از زیست بوم نوآوری و ایجاد فرصت های برابر، برنامه هایی را برای تقویت زیست بوم فناوری زنان در استانهای کم برخوردار به اجرا درآورده است. در سفرهای استانی به سیستان و بلوچستان و مرکزی، مواردی همچون پشتیبانی از توسعه صنایع خلاق با تمرکز بر نقش آفرینی زنان در سیستان و بلوچستان، تدوین طرح جامع تولید و صادرات فرش دستباف با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان یکی از حوزه های کلیدی اشتغال زنان در استان مرکزی و تسهیل صدور مجوز برای شرکت های خلاق مستقر در پارک های علم و فناوری استانها و توسعه زیرساخت های حمایتی برای کسب وکارهای زنان در عرصه صنایع فرهنگی و خلاق محقق شده است.
سیاست گذاری و تسهیل گری در رفع موانع پیش روی زنان کارآفرین و فناور
وی افزود: در این دوره، فرآیندهای سیاستگذاری با تمرکز بر حذف موانع ساختاری و تسهیل شرایط برای زنان نوآور دنبال شده است. از مهم ترین اقدامات در این حوزه می توان به ارائه نظر مشورتی و راهبردی در سیاستگذاری های کلان معاونت علمی، همچون بررسی نقش زنان در زنجیره های ارزش دانش بنیان و پیشنهاد اصلاحات در مقررات در رابطه با صادرات محصولات نوآورانه و بررسی درخواست های واصله از مدیران زن شرکت های دانش بنیان و خلاق و تسهیل گری برای رفع موانع پیش روی کسب وکارهای زنان در عرصه های تامین مالی، توسعه بازار و مجوزهای کسب وکار اشاره نمود.
حرکت به طرف یک زیست بوم نوآوری متوازن جنسیتی
مشاور امور بانوان معاون علمی در آخر به چشم انداز آینده دفتر امور بانوان معاونت علمی پرداخت و تصریح کرد: ما در سال آینده بر گسترش سیاستهای حمایتی، توسعه زیرساخت های فناورانه برای زنان و تقویت پیوندهای بین المللی در عرصه نوآوری تمرکز خواهیم داشت. در این راستا، قسمتی از برنامه های آینده این دفتر در سال جدید پیاده سازی پروژه های کلیدی و کلان تخصصی در عرصه زنان و فناوری، برگزاری دوره های توانمندسازی و ایجاد شبکه های تعاملی زنان فناور با تمرکز بر مهارت های کسب وکار و توسعه سازوکارهای حمایتی برای کاهش شکاف جنسیتی در زیست بوم نوآوری و ورود به عرصه های بین المللی خواهد بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب