تصاویر جدید جیمز وب از خوشه پاندورا
به گزارش گردو دانلود، تصاویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از خوشه پاندورا، تصویری واضح تر و با کیفیت تر را نشان داده است.
به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، خوشه پاندورا که با نام آبل ۲۷۴۴ (Abell ۲۷۴۴) هم شناخته می شود، یک کهکشان غول پیکر است که در فاصله حدودا ۴ میلیارد سال نوری از زمین در صورت فلکی سنگتراش قرار دارد. پیش از این، تلسکوپ فضایی هابل ناسا هم هسته مرکزی پاندورا را بررسی نموده بود.
در حال حاضر، تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، جزئیاتی از منطقه ای در فضا که بعنوان خوشه پاندورا شناخته می شود را عرضه می دهد که قبلا هیچگاه دیده نشده اند. از نگاه تلسکوپ جیمز وب، سه خوشه عظیم کهکشانی درحال ادغام برای تشکیل یک اَبرخوشه دیده می شوند.
با عمل بعنوان یک ذره بین طبیعی، جرم ترکیبی خوشه های کهکشانی یک عدسی گرانشی قوی بوجود می آورد که تشخیص خیلی از کهکشان های دورتر را در کیهان اولیه ممکن می سازد.
«راشل بزانسون» ستاره شناس دانشگاه پیتسبورگ در پنسیلوانیا اظهار داشت: زمانی که تصاویر خوشه پاندورا برای نخستین بار از تلسکوپ وب دریافت شد، ما کمی تحت تاثیر قرار گرفتیم. جزئیات زیادی در خوشه و تعداد زیادی کهکشان در دوردست وجود داشت. خودم را درحال گم شدن در تصویر دیدم. وب فراتر از انتظارات ما عمل کرده بود.
«ایوو لابه» ستاره شناس از دانشگاه فناوری سوینبرن در ملبورن، استرالیا، پژوهشگر ارشد این برنامه که UNCOVER نام دارد هم اظهار داشت: در مرکز اصلی در سمت راست پایین در تصویر وب که هابل هیچگاه تصویربرداری نکرده است، صدها مکان دور دیده می شود. تصویر خوشه پاندورا که وب آنرا ثبت کرده است، عمیق تر و بهتر از آنچه قبلا دیده ایم است. نخستین واکنش من به تصویر این بود که خیلی زیبا است. شبیه شبیه سازی تشکیل کهکشان بود. باید به خود یادآوری می کردیم که این داده ها واقعی است و الان در عصر جدیدی از نجوم کار می نماییم.
تصویر: Space.com
منبع: گردو دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب