چین صاحب قدرتمندترین تونل باد مافوق صوت جهان

چین صاحب قدرتمندترین تونل باد مافوق صوت جهان

به گزارش گردو دانلود، ۲۲ در چین حالا قدرتمندترین تونل باد مافوق صوت جهان است که برای رسیدن به سرعت ۳۰ ماخ یا ۳۰ برابر سرعت صوت، از فناوری منحصر به فردی استفاده می نماید.



به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، در پنج سال گذشته، ساخت و ساز در تاسیسات موسسه مکانیک در منطقه کوهستانی هوایرو (Huairou) در شمال پکن درحال انجام بوده است.

به گزارش ساوث چاینا مورنینگ پست، ارزیابی نهایی تایید نمود که چین قدرتمندترین تونل باد جهان را ساخته و به صورت قابل توجهی جاه طلبی های خویش را برای سایر فناوری های مافوق صوت افزایش داده است.

هایپرسونیک یا مافوق صوت، به سفر با سرعت پنج برابر سرعت صوت (۵ ماخ) اشاره دارد که حوزه ای مورد علاقه برای کاربردهای نظامی و غیرنظامی است. رقابت برای ساخت سلاح های مافوق صوت در چند سال قبل بین کشورها در جریان بوده و شدت گرفته است و کارشناسان می گویند که چین امکان دارد از قبل بر این فناوری تسلط یافته و آنرا به کار گرفته باشد.

استفاده غیرنظامی از این تکنولوژی، سفرهای هوایی با سرعت بالا را برای مردم عادی که مورد توجه دولت چین هم هست، امکان پذیر می کند. این کشور می خواهد تا سال ۲۰۳۵ ناوگانی از هواپیماهای مافوق صوت را مستقر کند.

رفتن فراتر از ۵ ماخ

با پیشروی چین در تحقیقات مافوق صوت، این کشور درحال پیشرفت در مورد آن چه میتوان به دست آورد و رسیدن به سرعت فراتر از ۵ ماخ در فرآیندی است که به آن «گسستگی مولکولی» (molecular dissociation) گفته می شود، چون که امکان دارد مولکول های هوا در این فرایند به اتم های تشکیل دهنده خود تجزیه شوند یا به صورت کلی چند ماده شیمیایی تشکیل دهند. بنابراین، درک جریان های پیچیده در رابطه با این پدیده پیش از ساخت یک هواپیما یا سلاح هایی که فراتر از این سرعت ها حرکت می کنند، ضروریست.

آزمایش تونل بادف ابزاری حیاتی می باشد که می تواند به شناسایی نقص های طراحی یا خطر خرابی پیش از ساختن یک نمونه اولیه در مقیاس کامل کمک نماید.

مرکز تحقیقات لانگلی ناسا در ایالات متحده دارای یک تونل باد است که سرعت آن تا ۱۰ ماخ می رسد. با این وجود، چین از این سرعت ها بسیار بالاتر رفته است.

تونل JF-۲۲، یک تونل باد ۳۰ ماخی

تونل باد JF-۲۲ که طی پنج سال ساخته شده است، قطری معادل ۴ متر دارد و می تواند سرعت جریان هوا را تا ۱۰ کیلومتر در ثانیه شتاب دهد. این در شرایطی است که در مقایسه، تونل باد ناسا دارای قطر ۰.۸ متری است.

سطح مقطع بزرگتر، پژوهشگران را قادر می سازد تا اجسام بزرگتر را در تونل قرار دهند تا اطلاعات دقیق تری از پرواز مافوق صوت به دست آورند.

به عنوان مثال، قطر یک موشک بین قاره ای حدود ۴ متر است، ازاین رو پژوهشگران می توانند عملاً یک موشک کامل را در تونل JF-۲۲ قرار دهند و تاثیر پرتاب و حرکت آنرا با سرعت بسیار بالاتر از ۵ ماخ آزمایش نمایند.

قطر وسیع تونل باد JF-۲۲ سبب می شود که تولید بادهای پرسرعت به یک فرایند بسیار انرژی بر تبدیل گردد. بنابراین، پژوهشگران چینی روشی نوآورانه برای انجام آن ابداع کردند.

آنها به جای تکیه بر روش های مرسوم مانند ارسال گاز پرفشار به یک محفظه فشار پایین برای ایجاد جریان هوای مافوق صوت، از انفجارهای زمان بندی شده دقیق برای تولید امواج ضربه ای استفاده کردند که از یکدیگر منعکس شده و در یک نقطه همگرا می شوند. این روش همینطور امکان ایجاد جریان های هوای مناسب تری را فراهم می آورد که می تواند برای آزمایش انواع دیگر وسایل نقلیه یا مواد مورد استفاده قرار گیرد.

تاسیسات JF-۲۲ در همان مکان استقرار تونل باد JF-۱۲ چین ساخته شده است که آزمایش تا سرعت ۹ ماخ را پشتیبانی می کند.






منبع:

1402/03/27
11:46:22
5.0 / 5
410
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , طراحی , عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴