در شورای آبادیران مطرح شد؛

شناسایی فعالان مردمی آبادانی و پیشرفت فناورانه

شناسایی فعالان مردمی آبادانی و پیشرفت فناورانه

به گزارش گردو دانلود، دبیر کمیته اجرایی برنامه ملی آبادیران اظهار داشت: برگزاری دور دوم نمایشگاه برنامه ملی آبادیران، ناظر به رفع نیازها و مسئله محوری است.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نهمین جلسه شورای راهبری برنامه ملی آبادیران، هفتم آبان ماه با حضور تعدادی از متولیان این برنامه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار گردید.
برنامه ملی آبادیران، آبادانی و پیشرفت فناورانه را در وضعیت کنونی جامعه دنبال می کند و آن چه این برنامه ملی را از دیگر برنامه های این حوزه متمایز می کند، نگاه فناورانه به آبادانی و پیشرفت و میدان دادن به فعالان زیست بوم فناوری برای رفع این تنگناهاست.
این برنامه ملی در اولین اقدام خود، ۲۳ خرداد ماه سالجاری، نمایشگاه آبادیران را در مصلی تهران برگزار کرد و توانست چیزی حدود ۳۰۰ شرکت دانش بنیان را با خود همراه کند و جریان آبادانی و پیشرفت را با تاکید بر زیست بوم نوآوری و فناوری کلید بزند.
شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در امر مردمی سازی و مدیر دبیرخانه دائمی برنامه ملی «آبادیران» با اشاره به اینکه برنامه آبادیران از جانب دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، عنوان «برنامه ملی» را کسب کرده است، اظهار داشت: این برنامه با نمایشگاه آبادیران شروع به کار کرد و هم اکنون دو پروژه «جایزه آبادینو» و نمایشگاه سال آینده را در دستور کار خود دارد.
در ادامه، محمد رضا اویسی مسئول روابط عمومی کمیته اجرایی برنامه ملی آبادیران به عرضه گزارشی در مورد پشتیبانی تماس ها از شرکتهای دانش بنیان حاضر در نمایشگاه پرداخت و اظهار داشت: در دو دور کامل حدود ۵۵۰ تماس با شرکت ها گرفته شد تا بتوانیم مسائلی را که در عملیاتی کردن اهداف برنامه آبادیران تجربه کرده اند شناسایی نماییم. از این تعداد تماس، ۲۵۰ تماس منجر به گفتگوی موثر شده و ۵۷ درصد شرکت ها راضی یا خیلی راضی بوده اند.
وی همینطور به عرضه آماری در مورد ارزش مالی قراردادها و تفاهمنامه های امضاء شده پرداخت و اظهار داشت: مجموع تفاهمنامه های امضاء شده ۱۶ میلیارد و ۷۵۰ تومان، قراردادهای امضاء شده ۶۴ میلیارد و ۱۱۹ میلیون تومان، مبلغ تخمینی قراردادهای درحال پیشروی ۷۷۶ میلیارد تومان، قراردادهایی که پیش از نمایشگاه امضاء و در نمایشگاه به آنها رسیدگی شده یک میلیارد و ۶۸۰ میلیارد تومان و مبالغ کلی و قطعی در ارتباط با نمایشگاه ۸۰ میلیارد و ۹۱۹ میلیون تومان است.
وی، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در آبادانی و پیشرفت و اتصال این شرکت ها به زنجیره حل مشکلات مردم مناطق کمتر برخوردار، امکان دسترسی راحت مسؤلان، شبکه سازی و ایجاد صمیمیت بین شرکتهای توانمند در حوزه آبادانی و پیشرفت و پوشش رسانه ای بی نظیر را از نقاط قوت نمایشگاه از دید شرکت ها دانست.
محمدحسین اکبری دبیر کمیته اجرایی برنامه ملی آبادیران دیگر سخنران این جلسه در مورد آخرین وضعیت جایزه ملی آبادیران «آبادینو» اظهار داشت: جایزه آبادینو، دومین جزء برنامه ملی آبادیران است که هدف از آن، شناسایی فعالان مردمی آبادانی و پیشرفت فناورانه است.
وی، مخاطبان این جایزه را «شرکت های دانش بنیان خلاق و فناور»، «اساتید»، «نخبگان و پژوهشگران»، «گروه ها و نهادهای مردمی و جهادی» و بخش «مسئولیت اجتماعی» دانست و تصریح کرد: هم اکنون، اقدامات ترویجی جایزه و توجیه گروههای مخاطبان در قسمت های مختلف، جهت شرکت در این رویداد اهمیت بالایی دارد و در این راه، نهادهای حامی جایزه به واسطه ارتباطاتی که با مخاطبینشان دارند، می توانند بعنوان بازوی اجرایی ما در مبحث فرهنگ سازی و حوزه های ترویجی عمل کنند.
اکبری، همینطور از سازمان ها و نهادهای حامی برنامه ملی آبادیران خواست تا ۱۵ آبان ماه مقدار سهم خویش را در مورد تأمین جوایز این رویداد به دبیرخانه این برنامه اعلام کنند.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود بر نمایشگاه آبادیران در سال بعد متمرکز شد و اظهار داشت: نمایشگاه آبادیران در دور اول، عرضه محور بود، اما نمایشگاه سال آینده در کنار عرضه محوری، تقاضامحوری را هم در دستور کار خود دارد. ازاین رو، برگزاری دور دوم نمایشگاه برنامه ملی آبادیران، ناظر به رفع نیازها و مسئله محوری است.
بر این اساس، او نگاههای جدید در برگزاری دومین نمایشگاه آبادیران را احصای نیازمندی های نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت کشور، احصای ظرفیتهای بومی مناطق کمتر برخوردار و تکمیل بانک اطلاعاتی محصولات محرومیت زدا دانست.
رضا اسدی فرد، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری هم از دیگر سخنرانان این جلسه بود که با اشاره به اینکه ظهور و بروز برنامه ملی آبادیران، نمایشگاه آبادیران است، افزود: یکی از مهم ترین اقداماتی که در جریان برگزاری دور دوم نمایشگاه آبادیران باید مورد توجه قرار گیرد، طراحی و پیاده سازی الگوهای قابل تکثیر و توسعه است و دراین میان، بحث زنجیره ارزش از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
وی با اشاره به اینکه در پیاده سازی برنامه ملی آبادیران باید توانمندشدن اقتصادی مردم مد ظر باشد، اضافه کرد: اگر مردم یک منطقه به شکل مولد از نظر اقتصادی توانمند نشوند، به دنبال کسب ثروت از طریق غیرمولد رفته و یا مهاجرت می کنند؛ به همین دلیل، باید نسبت به آن حساس بوده و توجه کافی داشته باشیم.
اسدی فرد افزود: ما باید به دنبال مدلی باشیم که طی آن، منافع از سر زنجیره به انتهای آن برسد و یک مدل تعاونی دانش بنیانی طراحی نماییم که سود حاصل از آنرا مردم همان منطقه دریافت نمایند.
وی در انتها تصریح کرد: در محرومت زدایی و توانمندی سازی مناطق، شرکتهای دانش بنیان منطقه، نقش تعیین کننده ای خواهند داشت چون که بیشتر از سایر شرکت ها با آن زیست بوم و مسائل اش آشنا هستند.
در پایان این نشست، نمایندگان سازمان ها و نهادهای متولی برنامه ملی آبادیران هر یک به بیان دیدگاه های خود در مورد چگونگی برگزاری دور دوم نمایشگاه آبادیران و دستاوردهایی که از دور اول نمایشگاه داشتند، پرداختند.


منبع:

1402/08/09
15:57:53
5.0 / 5
397
تگهای خبر: ارتباطات , اساتید , پروژه , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳