دبیر ستاد انرژی مطرح كرد؛

تحقق بومی سازی تجهیزات صنعت برق

تحقق بومی سازی تجهیزات صنعت برق

گردو دانلود: دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی از تحقق بومی سازی تجهیزات صنعت برق همچون الکتروموتورهای بهینه و کم مصرف در کشور آگاهی داد.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، زمانیان در همایش تخصصی سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر که به میزبان شرکت برق منطقه ای تهران برگزار گردید، درباره ی نحوه اجرائی سازی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد: منابع حاصل از اجرائی سازی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان شامل حمایت ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و راندمان انرژی برق) با خرید تضمینی برق تجدیدپذیر، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان و شرکت های دانش پایه مستقر در واحدهای رشد و صندوق نوآوری و شکوفایی با اعطای تسهیلات کم بهره جهت راه اندازی نیروگاه های کوچک با اولویت نیروگاه های با تجهیزات بومی است.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی اضافه کرد: بخشنامه اجرائی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان در تاریخ دوم شهریور سال ۱۴۰۱ به پیشنهاد معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و با همکاری وزارت نیرو و صنعت و معدن و تجارت و به استناد ماده ۱۶ قانون به تصویب رسید.
زمانیان از تحقق بومی سازی تجهیزات صنعت برق همچون الکتروموتورهای بهینه و کم مصرف در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: اکنون شرایط صنعت برق به شکلی است که صنایع کوچک با ناترازی گاز و برق گرفتار ضرر می شوند و در همین راستا، تمرکز بر توسعه تولید تجدیدپذیر خورشیدی است.
حبیب قره گوزلو، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران نیز در این همایش اظهار داشت: صنایع بزرگ و شهرک های صنعتی در سه استان تهران، البرز و قم کمک کردند تا از پیک برق امسال به سلامت عبور نماییم و مدیریت بار صورت گیرد؛ صنایع تهران به ۳۵۰۰ مگاوات نیاز دارند و تامین بار آنها برعهده شرکت برق منطقه ای است.
وی با تأکید بر این که برق منطقه ای برای تامین انرژی های تجدیدپذیر حمایت های لازم را خواهد کرد، افزود: در همین راستا با کمک ساتبا و انجمن ساتکا، سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در تولید انرژی های تجدیدپذیر راهنمایی خواهیم کرد و اطلاعات خوبی در اختیار آنها خواهیم گذاشت.
مدیر عامل برق منطقه ای تهران عنوان کرد: با تصویب قوانین در مجلس تا سال آینده جهش خوبی در توسعه تولید انرژی های تجدیدپذیر خواهیم داشت به شکلی که تا سال آینده ۱۱۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در عرصه برق منطقه ای تهران اضافه خواهد شد.
حمیدرضا صالحی، رییس هیئت مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر (ساتکا) نیز در این همایش اظهار داشت: ساتکا، مجموعه ای از سازندگان و مشاوران صنعت برق هستند که در اتاق تجاری گرد هم آمده اند تا بهترین ها را به جامعه کارفرمایی معرفی کنند.
وی اشاره کرد: پروژه تولید ۴۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر توسط صنایع و تولیدکنندگان داخلی شروع شده که در نتیجه آن جهش شگرفی در توسعه تولید انرژی تجدیدپذیر رقم خواهد خورد.
صالحی اشاره کرد: یکی فاکتورهای اصلی کسب وکار، دسترسی به برق است که عملکرد وزارت نیرو دراین زمینه مثبت است؛ در این بین ساتبا می تواند به رفع ناترازی در صنعت برق کمک نماید و نیز موجب کاهش الایندگی در کشور شود.
حمید رضا بهمن آبادی، مدیر گروه مطالعات راهبردی اقتصادی نیز در این همایش درباره ی اقدامات انجام شده در ساتبا برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر با مشارکت صنایع اظهار داشت: ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر مقرون به صرفه شده چونکه نیازی به سوخت ندارند و سازگار با محیط زیست هستند و از همه مهمتر به رفع ناترازی در صنعت برق کمک می کنند.
وی با اشاره به مدلها و پیشران های توسعه انرژی های تجدیدپذیر در ساتبا، عنوان کرد: ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، تهاتر انرژی با صنایع، تابلوی برق سبز بورس انرژی، راه اندازی نیروگاه خورشیدی در شهرک های صنعتی، راه اندازی سامانه خورشیدی حمایتی، خرید تضمینی برق انرژی تجدیدپذیر (ماده ۶۱)، توسعه شهرک های تخصصی خورشیدی همچون این موارد است.


منبع:

1402/09/14
09:09:14
5.0 / 5
334
تگهای خبر: پروژه , تولید , خدمات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲