پهپادهایی که پشه می پاشند

پهپادهایی که پشه می پاشند

گردو دانلود: پژوهشگران می گویند پهپادهای پخش کننده پشه می توانند از گسترش بیماریها بکاهند.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا، اگر اهتمام کنید روزانه ۳۰۰ هزار پشه مبارزه کننده با بیماری را پراکنده کنید، استفاده از پهپاد ممکنست بهترین گزینه برای انجام این کار باشد.
به نقل از ان ای، این فناوری حالا در برزیل آزمایش شده و نتایج بسیار امیدوارکننده ای را نشان داده است.
اول از همه، این پرسش مطرح می شود که افزودن پشه به محیط زیست چگونه می تواند شیوع مالاریا و سایر بیماریهای قابل انتقال از پشه ها را کاهش دهد؟ همه چیز به فرآیندی برمی گردد که به عنوان «تکنیک حشره عقیم»(SIT) شناخته می شود.
بطور خلاصه، «تکنیک حشره عقیم» همانطور که از نامش پیداست، شامل عقیم کردن پشه های نر اسیر، سپس رها کردن آنها در مناطقی است که پشه های ماده وحشی وجود دارند. بدین سبب نرهای عقیم شده به جفت گیری با آن ماده ها می پردازند، اما چون نرها عقیم هستند، هیچ تخمی از این پیوندها تولید نمی شود.
نکته مهم این است که در گونه های پشه هایی که حامل انگل های بیماری زا هستند، ماده ها فقط یک دفعه در زندگی خود تخم گذاری می کنند. این بدان معناست که آنها فرصتی برای تلاش مجدد با یک نر بارور ندارند. از طرف دیگر، نرهای عقیم می توانند با چندین ماده دیگر برخوردها و جفت گیری های بی ثمری داشته باشند.
«تکنیک حشره عقیم» در حقیقت بیش از ۵۰ سال است که برای کاهش جمعیت حشراتی که آفت هستند، در سرتاسر جهان استفاده می شود. رایج ترین روش عقیم سازی نرها نیز روش پرتودهی است که توسط سازمان ناظر هسته ای سازمان ملل، یعنی آژانس بین المللی انرژی اتمی(IAEA) توسعه یافته است.
حالا دانشمندان از پهپادها برای توسعه اثر این روش کمک گرفته اند.


آژانس بین المللی انرژی اتمی بتازگی سیستمی را تأیید کرده است که بوسیله مشارکت شرکت برزیلی ساخت پهپادها موسوم به «برد ویو»(BirdView) و شرکت تحقیقات کشاورزی برزیل توسعه یافته است.
پشه های تب زرد(Aedes aegypti) ماده وقتی انسان را نیش می زنند، ممکنست انگل هایی را منتقل کنند که موجب بیماری هایی مانند تب دنگی، تب زرد، زیکا و چیکونگونیا می شوند.
در تنظیمات آزمایشی، یک مخزن مخصوص در قسمت زیرین یک پهپاد کوادکوپتر برای انتقال ایمن پشه های نر عقیم به مناطق اصلی تولید مثل پشه ها که برای وسایل نقلیه زمینی جاده ای غیر قابل دسترس هستند، استفاده می شود. سپس پهپادها پشه های نر عقیم شده را در این مناطق رها می کنند.
پژوهشگران می گویند پشه ها در این روش، لطمه یا فشار کمی را تجربه می کنند، چونکه لطمه و فشار بر آنها می تواند بر خاصیت های پرواز یا عادات جفت گیری آنها تأثیر منفی بگذارد.
در آزمایش های میدانی بسیار دلگرم کننده که در برزیل انجام شد، این سیستم با موفقیت برای رهاسازی پشه های نر عقیم تب زرد که ماده های آنها بیماریهای تب دنگی، تب زرد، زیکا و چیکونگونیا را منتقل می کنند، همراه با مگس های تسه تسه که بیماری خواب را منتشر می کنند، استفاده شده است.
یک پهپاد می تواند در هر پرواز ۱۰ دقیقه ای ۱۷ هزار حشره را رها کند که مساحتی حدود ۱۰۰ هزار متر مربع را پوشش می دهد.
بگفته ریکاردو ماچادو، یکی از بنیانگذاران شرکت BirdView، این سیستم، ظرفیت پراکندگی حدودا ۳۰۰ هزار حشره در روز را فراهم می آورد.
وی می افزاید که استفاده از سیستم رهاسازی هوایی می تواند ۹۰ درصد از جمعیت پشه های تب زرد را ظرف سه تا چهار هفته کم کند، در صورتیکه این مدت در صورت استفاده از حمل و نقل زمینی سه تا چهار ماه طول می کشد.
ماچادو در آخر اظهار داشت: رهاسازی با پهپاد بسیار سریع تر است و این امکان را فراهم می آورد که مقادیر بیشتری از حشرات به روشی همگن تر پراکنده شوند. نتیجه این کار در سایت های درمان به خوبی منعکس شده است.




منبع:

1402/12/06
13:51:23
5.0 / 5
381
تگهای خبر: تولید , سایت , شركت , عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳