در مقالات ۱۰ سال گذشته بررسی شد؛

مزیت نانوحباب در صنعت شیلات

مزیت نانوحباب در صنعت شیلات

به گزارش گردو دانلود، محققان با بررسی مقالات ده سال قبل به بررسی دستاوردهای نانوحباب در قسمت آبزی پروری پرداخته و اثرات این فناوری نوظهور را مطالعه کرده اند.



به گزارش گردو دانلود به نقل از مهر، اخیرا مقاله ای با عنوان Nanobubble applications in aquaculture industry for improving harvest yield، wastewater treatment، and disease control در نشریه Science of The Total Environment انتشار یافته است که در آن به صورت مروری به بررسی کاربردهای نانوحباب در صنعت آب و بهبود کارایی در فرآیندهای تصفیه آب، کشاورزی و کنترل بیماری بخصوص در قسمت شیلات پرداخته می شود.
تقاضای روز افزون برای محصولات آبزی در سبد غذایی مردم سبب شده تا نگاههای جدید و پایدار در قسمت شیلات و آبزی پروری بسیار مورد توجه باشد؛ بخصوص اینکه این روش ها اثرات منفی کمتری روی محیط زیست داشته باشند و رد پای کربن هم کاهش پیدا کند. به کمینه رساندن مواد شیمیایی در صنایع وابسته به آب هم دیگر دغدغه های فعالان این حوزه است.
فناوری نانوحباب یکی راه های جایگزین روش های رایج است، این حباب های نانومقیاس به علت ابعاد کوچکی که دارند ماندگاری بالایی در محیط آبی داشته و راندمان انتقال جرم را هم می افزایند.
در این مقاله مروری سعی شده تا روی کاربرد نانوحباب در صنعت آبزی پروری تمرکز شود و مسائلی از قبیل هوادهی با نانوحباب به منظور بهبود عملکرد و افزایش محصولات آبزی بررسی شود.
همچنین تصفیه فاضلاب ها و مقابله با میکروارگانیسم های مضر با کمک نانوحباب از دیگر مواردی است که در این مقاله به آن پرداخته می شود. یکی از موضوعات جذاب این حوزه، استفاده از نانوحباب برای کاستن استرس اکسیداتیو و بهبود سلامت جانداران آبزی است که نویسندگان این مقاله به آن پرداخته اند.
در این مقاله به مرور دستاوردهای ده سال قبل محققان پرداخته می شود و تمرکز ویژه ای روی نانوحباب های هوا، اکسیژن، ازن و هیدروژن انجام شده است. نتایج این بررسی ها نشان داده است که استفاده از نانوحباب به صورت قابل توجهی بهره وری، نرخ رشد، برداشت کل محصول و نرخ بقا را در پرورش ماهی و میگو افزایش داده و امکان تخریب آلاینده ها با نانوحباب هوا و ازن به وجود آمده است. همینطور کنترل موثر باکتری ها و ویروس های عفونی با نانوحباب انجام شده که این مورد شانس بقای ماهی ها را افزایش داده است.


منبع:

1403/03/06
13:20:35
5.0 / 5
561
تگهای خبر: application , فناوری , محصولات , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴