آیا گیاه خواری مبتلاشدن به كووید-۱۹ را كاهش می دهد؟
گردو دانلود: خراسان رضوی گرایش به سمت رژیم های گیاه خواری طی سال های اخیر روند فزاینده ای داشته است. خیلی از افراد به سبب این كه ادعا شده رژیم غذایی گیاهی به فرد كمك می نماید زندگی طولانی تری داشته باشد، از مصرف گوشت و ماهی صرف نظر می كنند.
برمبنای موارد انتشار یافته در وب سایت بهداشت ملی هند، افراد دلیلهای مختلفی برای گیاه خواری دارند؛ برخی به سبب اهمیت دادن به حیوانات و برخی دیگر به دلیلهای سلامتی به رژیم غذایی گیاهی روی می آورند برای اینکه غنی از میوه، سبزی ها و دارای مقدار کمی چربی و کلسترول و برای قلب نیز مفید می باشد. رژیم گیاه خواری خطر بیماری های عمده قلبی و سرطان ها را کاهش و همین طور متابولیسم را بیشتر می کند و به کاهش وزن بدن کمک می نماید. همین طور اعلام شده است که رژیم غذایی گیاهی کاملا برنامه ریزی شده می تواند نیازهای غذایی افراد در هر سنی را برآورده کند.
در مقایسه با گوشت خواران، گیاه خواران چربی اشباع و کلسترول و ویتامین های C و E کمتری دارند. این افراد فیبر غذایی، اسیدفولیک، پتاسیم، منیزیم و مواد شیمیایی مانند کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها بیشتری مصرف می کنند که احیانا موجب کاهش کلسترول بد (LDL)، کاهش فشارخون و کاهش شاخص توده بدنی (BMI) می شود و همگی با کاهش خطر یا بیماری های مزمن و طول عمر بیشتر در ارتباط هستند. این گزارش همین طور به انجمن رژیم های غذایی آمریکا استناد کرده که بیان می کند رژیم های گیاهی با برنامه ریزی مناسب، ازجمله رژیم های مختلف گیاهی یا رژیم های گیاهی سالم ازنظر تغذیه ای، مناسب و دارای مزایای گوناگون سلامتی در پیشگیری و درمان برخی بیماری ها هستند.
مزایای گیاه خواری
رژیم گیاه خواری ممکنست ازنظر غذایی از رژیم های دیگر برتر باشد، برای اینکه گیاهان حاوی مقدار زیادی مواد مغذی طبیعی هستند که برای بدن ضروری می باشد. پیروی از رژیم گیاه خواری با خطر کمتر مبتلاشدن به بیماری ها هم راه است و سبب کاهش مبتلاشدن به بیماری های ایسکمیک قلب شده، فشارخون را کاهش داده، خطر کلی سرطان و خطر بیماری های مزمن را نیز می کاهد. چنین رژیمی با کمک کتاب های آشپزی و برنامه های غذایی گیاه خواری که توسط متخصصان تغذیه و کتاب های آشپزی ارائه شده است، موجب سلامتی بیشتر بدون تغییر در طعم غذا می شوند.
ارتقاء یک محیط طبیعی تر
وقتی فردی گیاه خواری را انتخاب نماید، کمک زیادی به محیط زیست می کند. حیوانات به سبب تقاضای بیشتر گوشت مورد بی رحمی قرار می گیرند. شرایط وحشتناک زندگی، تزریق هورمون برای رشد سریع تر و اتلاف منابع در نگهداری از حیوانات ازجمله مواردی هستند که برای تهیه غذاهای غیر گیاهی صرف می شوند. بگفته خبرگزاری بی بی سی، اگر کل جهان گیاه خوار شود، می توان تاثیرات تغییرات آب و هوایی را تا حدودی خنثی کرد.
بااینکه نیازی نیست که همه دنیا گیاه خوار شوند، اما تایید این نکته لازم است که رژیم گیاه خواری قادر به تامین مواد مغذی برای یک رژیم متعادل است. افراد غیر گیاه خوار نیز با کاهش تقاضا برای گوشت و کاهش مصرف به محیط زیست کمک می کنند. رژیم گیاه خواری می تواند فواید زیادی برای ذهن و بدن داشته باشد و خیلی از افراد مشهور امروزه زندگی سبک وگان (نوعی رژیم گیاه خواری) را تایید می کنند.
معایب رژیم های گیاهخواری
انتخاب یک رژیم گیاه خواری یک روش عالی برای تجربه انرژی بیشتر و سلامت کلی بهتر است. با داشتن خیلی از مواد مغذی سالم، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و چربی های سالم می توانید از فشارخون پایین، اندام لاغرتر و کاهش خطر حمله قلبی و سایر بیماری ها لذت ببرید. با این وجود، گیاه خواری می تواند عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد.
افسردگی و اضطراب
نتایج تحقیقی در مورد رژیم های گیاه خواری و سلامت روان نشان داد که گیاه خواران ۲۸ درصد بیشتر مستعد حملات اضطرابی و اختلالات هستند و ۱۸ درصد بیشتر افسردگی را تجربه می کنند. متاسفانه، هیچ دلیلی برای این شرایط روحی بطور دقیق مشخص نشده است. بدون استدلال قوی در این مورد گیاه خواری هنوز هم یکی از برنامه های غذایی سالم می باشد تا زمانی که تحقیقات بیشتری در این مورد صورت گیرد.
درک دیگران از گیاه خواران
گیاه خواران بیش از سایر رژیم های غذایی ممکنست در موقعیت های اجتماعی احساس خطر کنند، غمگین شوند یا احساس ناخوشایند داشته باشند. بین افرادی که گوشت می خورند، یافتن غذایی متناسب با نیازهای گیاه خواری آسان نیست.
کمبود ویتامین
سبزی ها، آجیل ها و سایر غذاهای رژیم گیاه خواری حاوی مقدار زیادی ریزمغذی است که بدن برای عملکرد در بالاترین سطح به آن نیاز دارد. بااین حال، هنگامی که گوشت، غذاهای دریایی و لبنیات را از وعده های غذایی خارج می کنید، به سختی می توانید ید، روی و ویتامین B۱۲ دریافت کنید. بدون این مواد مغذی بیماری تیروئید، خستگی، اسهال، از دست دادن حس چشایی و بویایی و حتی لطمه عصبی را تجربه خواهید کرد. البته یافتن غذاهایی که می توانند جایگزین این ریزمغذی ها شوند و افزودن آنها به رژیم غذایی می تواند به حفظ تعادل آن کمک نماید.
تاثیر رژیم گیاه خواری بر مغز
برمبنای نتایج تحقیقات مختلف مشخص شده است که میزان کراتین در گیاه خواران کمتر است و بیان شده کراتین برای عملکرد مغز لازم است اما بدانید، کراتین یک اسیدآمینه غیرضروری است، به این معنا که بدن ما توانایی تولید آنرا از سایر اسیدهای آمینه دارد. گوشت، مرغ و ماهی منابع اصلی کراتین هستند بنا بر این جای تعجب نیست که گیاه خواران نسبت به گوشت خواران سطح کراتین کمتری دارند.
درواقع گیاه خواران در مقایسه با گوشت خواران خطر کمتری در مبتلاشدن به زوال عقل دارند. حالا، ممکنست این امر مستقیما به مقدار محصولات حیوانی که آنها مصرف می کنند یا نمی خورند، مربوط باشد. بعنوان مثال می تواند به سبب مصرف بیشتر سبزی ها یا حبوبات باشد. یا ممکنست به این واقعیت مربوط باشد که گیاه خواران ازنظر آماری بیشتر تمایل به ورزش دارند و کمتر سیگار می کشند یا تعداد دیگری از عوامل سبک زندگی. البته توجه داشته باشید برای اثبات این موارد نیاز به تحقیقات بیشتری است.
تاثیر رژیم غذایی گیاه خواری در مبتلاشدن به کووید-۱۹
ازآنجاکه هیچ کس واقعا مطمئن نیست که ویروس کرونا جدید موسوم به کووید-۱۹ چه تاثیری بر افراد با رژیم های غذایی مختلف دارد درنتیجه هیچ ادعایی در برتری رژیم های غذایی مختلف بر پیش گیری از مبتلاشدن به این بیماری نیز وجود ندارد. هم اکنون پژوهشگران اطلاعات تغذیه ای افراد مبتلابه کووید-۱۹ را بررسی نمی کنند برای اینکه افرادی که در بیمارستان ها بستری شدند وضعیت مطلوبی ندارند که تحت درمان با رژیم غذایی خاص قرار گیرند و نتایج آن بررسی شود.
حالا پزشکان تلاش می کنند جان بیماران را نجات دهند و هیچ نظرسنجی در مورد رژیم غذایی آنان و اینکه چگونه بر وضع موجود آنان تثیر دارد، انجام نمی دهند. شاید وقتی این بیماری همه گیر کنترل شود، زمان مطالعه برنامه های غذایی و چگونگی تاثیر آنها بر میزان بقای افراد از کووید-۱۹وجود داشته باشد اما حالا زمان انجام این کار نیست.
لازم به ذکر است، حتی اگر رژیم گیاه خواری و محبوب ترین آن رژیم وگان (گیاه خواری مطلق) عاملی برای بقای بیماری باشد، در بهترین حالت مطمئنا عاملی جزئی خواهد بود. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد رژیم وگان از مبتلاشدن به این بیماری در افراد جلوگیری می کند.
عادات غذایی بیشتر مردم عموما تحت تاثیر فرهنگ و کشوری است که در آن بزرگ شده اند. بدین سبب به احتمال زیاد یک فرد به طورکلی در بیشتر موارد بوسیله تولد گیاه خوار یا غیر گیاه خوار می شود. بااین حال، به سبب محبوبیت بیشتر گیاه خواری، خیلی از مردم نیز به انتخاب خود گیاهخوار می شوند. در اینجا لیستی از ۵ کشور برتر با بیشترین درصد گیاه خواران ذکر شده است:
آلمان
آلمان، یکی از اعضای برجسته اتحادیه اروپا حدودا ۹ درصد جمعیت آن در دسته بندی گیاه خواران قرار دارند. برای کشوری مانند آلمان، فرهنگ بطور قطع انگیزه ای برای روی آوردن به گیاه خواری نیست بلکه تاثیر آن بر حیوانات، محیط زیست و سلامتی از عوامل تقویت گرایش به گیاه خواری است. به این جهت این فرهنگ در بین شهرنشینان مانند برلین و مونیخ برجسته است.
ایتالیا
ایتالیا همیشه یکی از نخستین کشورهای اروپایی بوده که رویکرد مثبتی به گیاه خواری داشته است و بیشترین جمعیت گیاه خواری را در بین کشورهای اروپایی با ۱۰درصد از جمعیت خود دارد که بالاترین میزان در کل جهان غرب است. بنظر می رسد تمایل به رفاه حیوانات دلیل اصلی و در کنار آن مزایای سلامتی در رابطه با این رژیم غذایی سبب گرایش بیشتر افراد به گیاه خواری شده است. درواقع برخی شهرهای ایتالیا برای کاهش مصرف گوشت بدون موفقیت تلاش می کنند، بااینکه ممکنست کاملا موفق نباشند، اما آموزش افراد یا آگاهی در مورد مسائل بهداشتی و زیست محیطی به سبب رژیم های گیاه خواری ترویج شده است. این امر منجر به ایجاد تعدادی رستوران گیاه خواری نیز شده است.
تایوان
حدودا ۱۲ درصد از جمعیت این کشور آسیایی رژیم سخت گیاه خواری را دنبال می کنند. شیوه های وگان بودائی مهم ترین مروج گیاه خواری در کشور تایوان است. این کشور اهتمام در اجرای ممنوعیت گوشت و همین طور قوانین سختگیرانه درزمینه برچسب گذاری مواد غذایی دارد. بدین سبب تایوان نخستین کشوری است که درفهرست گیاه خواری بعنوان قسمتی از فرهنگ خود قرار گرفته و نه بعنوان یک مزیت سلامتی مانند کشورهای غربی.
هند
بدون شک، وقتی صحبت از رژیم گیاه خواری می شود، نخستین کشوری که به ذهن همه می رسد، هند است و به درستی هم چنین است. بعضی از ما ممکنست فکر نماییم همه در هند گیاه خوار هستند اما درست نیست؛ حدودا ۳۸ درصد از جمعیت هند گیاه خوار هستند و دلیل اصلی این تعداد زیاد، فرهنگ و آیین هندو در سراسر این کشور است.
منابع
firstpost.com
thebridge.in
lifesum.com
scientificamerican.com
holidayscalendar.com
toknowisgood.com
منبع: gerdoodl.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب