توسط ستاد توسعه زیست فناوری؛

بهره برداری از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی افزایش می یابد

بهره برداری از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی افزایش می یابد

ستاد توسعه زیست فناوری در صدد است با رویکرد توسعه از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی از توانایی شرکتهای دانش بنیان بهره مند شود.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، غذای بیشتر و بهتر، افزایش تنوع غذایی، ارتقای سطح و کیفیت زندگی و بالارفتن بهره وری نیروی کار می تواند با استفاده از فناوری های مدرن در کشاورزی اتفاق بیفتد.
اما اینها تنها مزیت استفاده از کشاورزی مدرن نیستند؛ در واقع مهم ترین هدفی که ترویج کنندگان این نوع از کشاورزی در دنیا دنبال می کنند، پاسخ به دغدغه اصلی دنیا به کمبود منابع انرژی بخصوص آب است. کره زمین درحال از دست دادن منابع خدادای و طبیعی است که میلیاردها سال در اختیار بشر بوده اما به علت رشد فزاینده جمعیت و عدم استفاده درست از آنها، رو به اتمام هستند و این رخداد قریب الوقوع، می تواند تداوم نسل بشر را به خطر بیاندازد.
به همین دلیل کارشناسان و دغدغه مندان در تلاشند تا راه های حفظ منابع باقی مانده در طبیعت را جستجو کنند و راهی پیش پای انسان وامانده از این تهدیدات بگذارند. تأمین آب و غذا مهم ترین و اصلی ترین نیازی است که جامعه بشری دارد که اگر راهی برای بیراهه استفاده بیش از اندازه از منابع در دنیا پیدا نشود، زنگ خطر نابودی زمین و همه موجودات زیست کننده بر روی آن به صدا در خواهد آمد.
کشاورزی مدرن را همچون این راهکار ها می دانند. نوعی از کشت و داشت و برداشت که صدمه کمتری به محیط زیست می زند، تولید را بدون هدر رفت منابع طبیعی بالا می برد و غذای بشر را بشکلی سالم تأمین می کند. کاملا واضح است که کشاورزی مدرن در افزایش تولید و در نتیجه افزایش سود تأثیر زیادی دارد. اما به غیر از این ها، مزیت عمده آن برای همه پایداری زمین و انسان است.
در این روش هیچ کدام از روش ها مخرب یا فرساینده نیستند. ازاین رو از خاک حاصلخیز محافظت می شود، در مصرف آب صرفه جویی می شود، از منابع طبیعی به صورت کارآمد استفاده می شود و در نهایت محصولات سالم و تازه به دست می آید. در کشاورزی نوین تمامی موارد موردنیاز گیاهان فراهم می شود و منابع هدر نمی روند.
بسیاری از پژوهشگران و کارشناسان بر این باورند که کشاورزی مدرن منجی بشر و کره زمین است که با استفاده از منابع محدود آب، انرژی و فضا، تقاضای فزاینده انسان ها برای مواد غذایی را تأمین می کند. روش هایی مرسوم که در دنیا به کار گرفته شده تا تخریب های زیستی و انسانی به حداقل برسد.
با استفاده از این نوع از کشاورزی بیشتر مردم در سرتاسر جهان بیشتر و بهتر غذا می خورند و افزایش تولید سبب بهبود مداوم رژیم های غذایی، افزایش غذاهای در دسترس، تنوع غذایی و دسترسی به محصولات غذایی با پروتئین بالا می شود. همینطور بهره وری نیروی کار بیشتر می شود و از دسترسی مردم در سرتاسر کرده زمین به سیستم عادلانه تولید و توزیع غذا تسهیل خواهد شد.
اما کشاورزی سنتی که شیوه مرسوم این روزها است سبب افت کیفیت مواد غذایی به علت استفاده از آفت کش ها، علف کش ها و کودهای مصنوعی شده و این اتفاق هم طبیعت را به خطر انداخته و هم جان انسان ها را. بنابراین دنیا چاره ای جز استفاده از کشاورزی مدرن ندارد و باید با کمک فناوری؛ روش های مدرن تری را برای تأمین غذای مردم پیدا کند.
برای ایران هم راه گریزی نیست و باید به این جنبش جهانی بپیوندد. اما متاسفانه بهره وری از این روش در کشور ما هنوز با چالش های بزرگی رودررو است و نتوانسته ایم جایگاه درستی در این حوزه کسب نماییم. البته نهادهای مرتبط و ذینفع در این عرصه چون وزارت جهاد کشاورزی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دولت و غیره در تلاشند تا این اتفاق در کشور بیفتد اما این کار هم مانند خیلی از تحولات فناورانه بدون کمک شرکتهای دانش بنیان و خلاق امکانپذیر نیست.
به همین دلیل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با رویکرد توسعه و بهره برداری از تکنولوژی جدید در بخش کشاورزی، به دنبال آن است که با کمک مجموعه های دانش محور، کاربرد فناوری های نوین را در این عرصه افزایش دهد و با این کار تا ۹۰ درصد مصرف آب را کم، کارآمدی تولید را ارتقا و تأمین امنیت غذایی را محقق کند.

1401/03/10
21:04:10
5.0 / 5
547
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , دانش بنیان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱