تاثیر شگرف اشعه فرابنفش در مهار کروناویروس

تاثیر شگرف اشعه فرابنفش در مهار کروناویروس

گردو دانلود: پژوهشگران ˮدانشگاه کلرادو بولدرˮ آمریکا در مطالعه اخیرشان اعلام کردند طول موج خاصی از اشعه فرابنفش می تواند به مهار شیوع بیماری کووید-19 کمک نماید.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، استفاده از فناوری های پیشرفته برای ضد عفونی می تواند تاثیر به سزایی در مقابله با کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ داشته و به کاهش سرعت انتقال ویروس کمک نماید. نتایج تعدادی از مطالعات حاکی از آنست که استفاده از دستگاه های فرا بنفش(UV) که اشعه UVC را ساطع می کنند برای ضد عفونی کردن و از بین بردن ویروس موثر هستند. با این وجود به علت وجود برخی مشکلات و اقدامات ایمنی در آزمایشات، اطلاعات کمی از تاثیر این روش در کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ موجود است.
حال یافته های مطالعه جدید پژوهشگران آمریکایی حاکی از آنست که یک طول موج خاصی از اشعه فرابنفش به نام "فرا بنفش دور سی"(Far ultraviolet-C) در محدود ۲۲۲ نانومتر، در از بین بردن این ویروس بسیار موثر است. همین طور استفاده از آن در مکان های عمومی نیز ایمن تر است.
محققان طی این مطالعه اعلام کردند که اشعه فرابنفش همانند یک تغییر دهنده بازی عمل می کند. علاوه بر آن می توان از آن در خیلی از مکان های عمومی و شلوغ به آسانی استفاده نمود.
"کارل لیندن"(Karl Linden) مهندس محیط زیست و نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما پاتوژن های بسیاری را مورد بررسی قرار داده ایم بدین سبب می توانم بگویم این ویروس یکی از آن مواردی است که به آسانی با دوز کمی از اشعه فرابنش از بین می رود که این امر نشان دهنده آنست که فناوری فرابنفش می تواند یک راهکار مناسب برای محافظت از فضاهای عمومی باشد.
البته گفتنی است اشعه فرابنفش در بعضی موارد برای موجودات زنده مضر است و هنگامی که توسط ژنوم یک موجود زنده جذب می شود، سبب تغییراتی در آن می شود که از تولید مثل آن موجود جلوگیری می کند.
در تعدادی از محصولات از اشعه فرا بنفش ساخته دست بشر استفاده می شود که باید گفت چون در داخل این محصولات از یک پوشش فسفری سفید استفاده شده است بنابرابن این پوشش از افراد در مقابل اشعه فرابنفش محافظت می کند. از بین بردن این پوشش سبب می شود تا آن محصول به پوست و چشم انسان ها لطمه برساند.
نتایج مطالعه جدید از آن جهت که پژوهشگران موفق به یافتن یک طول موج خاصی از اشعه فرابنفش شده اند که به انسان لطمه نمی رساند و بی خطر است اما برای ویروس مضر است، خاص است.
در این مطالعه دانشمندان طول موج های مختلف فرابنفش را با یکدیگر مقایسه کردند و دریافتند که این ویروس بطور کلی نسبت به اشعه فرا بنفش و بطور خاص طول موج خاصی از امواج فرا بنفش دور سی در محدوده ۲۲۲ نانومتر حساس است. استفاده از اشعه فرابنفش در این طول موج خاص نه فقط بی خطر است بلکه موثرترین روشی است که می توان دراین زمینه از آن استفاده نمود.




منبع:

1400/07/14
15:02:35
5.0 / 5
897
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵