کشف باکتری هایی بزرگ تر از مگس!

کشف باکتری هایی بزرگ تر از مگس!

دانشمندان باکتری های پیچیده ای که بزرگ تر از مگس میوه هستند و دی ان ای خویش را در یک کیسه غشایی حمل می کنند، کشف کردند.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، باکتری ها مانند کابوس های شبانه هستند، اما می توانیم با این حقیقت که آنها بسیار کوچک هستند و در واقع با چشم غیرمسلح نامرئی هستند، احساس آرامش نماییم.
اما به نظر می آید دیگر اینطور نیست، چون که بر مبنای گزارشی که اخیرا انتشار یافته، دانشمندان یک باکتری بزرگ تر از مگس میوه را کشف کرده اند.
محققان همینطور گزارش داده اند که از پیچیدگی این باکتری شگفت زده شده اند.
امکان دارد فکر کنید که این باکتری به این بزرگی امکان دارد چند سلولی باشد، اما در واقع هنوز یک موجود تک سلولی است. با این وجود می تواند تا ۲ سانتی متر طول داشته باشد و به شکل یک رشته است.
این باکتری یک خصوصیت عجیب دارد که آنرا از اغلب باکتری های دیگر متمایز می کند و آن این که تمام مواد ژنتیکی خویش را در یک کیسه غشایی حمل می کند، در حالیکه بیشتر باکتری ها دی ان ای خویش را در اطراف شناور می گذارند. به این ترتیب، این میکروب را میتوان در جایی بین یک پروکاریوت و یک یوکاریوت طبقه بندی کرد.
پروکاریوت ها موجوداتی هستند که به علت عدم وجود غشای داخلی فاقد هسته مشخص و سایر اندامک ها هستند در حالیکه یوکاریوت ها مانند حیوانات، گیاهان و قارچ ها حاوی هسته و سایر اندامک های متصل به غشاء هستند.
"کریس گرینینگ" میکروبیولوژیست دانشگاه "موناش" که عضوی از این مطالعه جدید نبوده است، می گوید: اغلب، باکتری ها را بعنوان شکل های کوچک، ساده و تکامل نیافته حیات و به اصطلاح، «کیسه های پروتئینی» در نظر می گیرند. اما این باکتری نشان داده است که همیشه این گونه نیست.
همینطور مشخص شد که این باکتری جدید، یک کیسه دوم پر از آب را با خود حمل می کند که بیشتر از ۷۰ درصد از حجم کل این باکتری را تشکیل می دهد. این خصوصیت کاملاً شبیه به یک باکتری از جنس "تیومارگاریتا"(Thiomargarita) است که حامل همین کیسه است.
محققان بعد از انجام تجزیه و تحلیل ژنتیکی، نتیجه گرفتند که این باکتری تازه کشف شده احتمالاً متعلق به همان جنس است و آنرا "تی. مگنیفیکا"(T. magnifica) نامیدند.
در چکیده این مطالعه آمده است: طول سلول های اغلب گونه های این باکتری حدود دو میکرومتر است که در بعضی از بزرگترین نمونه ها به ۷۵۰ میکرومتر می رسند. با استفاده از فلورسانس، اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی در ارتباط با توالی ژنوم، کلسیم را شناسایی کردیم. "تیومارگاریتا مگنیفیکا" یک باکتری با طول سلولی متوسط ​​بیش از ۹۰۰۰ میکرومتر است که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده می باشد. ما دریافتیم که این سلول ها از راه زیست شناسی منحصربه فرد بیشتر از محدودیت های نظری اندازه سلول های باکتریایی رشد می کنند و پلی پلوئیدی بی سابقه ای از بیشتر از نیم میلیون نسخه از یک ژنوم بسیار بزرگ را نشان می دهند و تحت یک چرخه زندگی دوشکلی با تفکیک نامتقارن کروموزوم ها در سلول های ماده قرار می گیرند. این خصوصیت ها، همراه با تقسیم بندی مواد ژنومی و سنتز پروتئین در اندامک های متصل به غشاء، نشان دهنده افزایش پیچیدگی در نوع "تیومارگاریتا" است و مفاهیم سنتی سلول های باکتریایی را به چالش می کشد.
این مطالعه جدید در پایگاه داده bioRxiv انتشار یافته است.




منبع:

1400/12/09
23:00:51
5.0 / 5
677
تگهای خبر: دانشگاه , محقق , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱